Strakke Buik Voor Vrouwen: Ga Jij Deze Zomer Shinen!?

De zomer komt met rasse schreden dichterbij en dat baart een hoop vrouwen zorgen, "Ik ben nog lang niet bikini proof en er moet nog wel wat gebeuren voordat ik aan het strand ga liggen" 

Klinkt dat herkenbaar voor je? Ben jij ook nog niet klaar voor de warme zomermaanden en loop je nog steeds in je wintervelletje rond? 

In dit 'Strakke buik voor vrouwen' artikel ga ik je laten zien hoe je dankzij simpele oefeningen en het eten van de juiste voeding in staat bent om helemaal in shape te komen zonder super veel moeite!

More...

Platte buik door pillen!?

Voor ik mijn visie over het ontwikkelen van een strakke buik voor vrouwen met je ga delen wil ik eerst nog even iets uit de lucht hebben. 

Ik hoor steeds vaker verhalen van vrouwen die uit wanhoop op zoek gaan naar zogenaamde 'quick-fixes' wondermiddeltjes die beloven dat je zonder enige moeite een strakke buik kunt krijgen. 

Veel vrouwen vallen helaas als een blok voor dit soort sprookjes. Want kun je een platte buik ontwikkelen door het slikken van wonderpillen? 

Hmm, misschien wel. Misschien zijn er magische pillen die ervoor zorgen dat jou buik transformeert in een droombuikje. 

Als ik de vraag krijg van vrouwen dan zeg ik altijd "Wat denk je zelf? Denk eens heel nuchter na? Vaak draait hun mening dan snel bij' 

Wil je een platte buik en wil je die platte buik ook langer houden dan een paar weken? Dan zul je toch echt aan de slag moeten gaan. Voor niets gaat de zon op.

 • Gebruik je 'boerenverstand' als het gaat om wondermiddeltjes zoals pillen en poedertjes. Vaak kun je hem zelf al wel invullen.
 • Ga voor een platte buik op de lange termijn, quick fixes geven je alleen resultaten op de korte termijn. 
 • Voor niets gaat de zon op. Je zult er dus wel degelijk iets voor moeten doen. Zo werkt de natuur. Gelukkig wel.

Strakke buik voor vrouwen

Goed, dat gezegd hebbende, laten we nu aan de slag gaan met het ontwikkelen van een mooie strakke buik voor een langere periode. 

Bij het ontwikkelen van een strakke buik zijn naar mijn mening twee dingen essentieel: 

 • De juiste voeding
 • De juiste oefeningen

Deze twee dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en geven je het snelste de gewenste resultaten. 

Vaak word het hoofdstuk 'voeding' flink onderschat en vragen vrouwen zich af waarom ze zich uit de naad trainen zonder super goede resultaten te halen.

Voeding vs training 

Het mes snijd aan twee kanten. Een recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat sporten beter is dan je voedingspatroon aanpassen als het gaat om afslanken. 

De onderzoekers lieten twee groepen een test ondergaan, de ene groep volgde een streng dieet terwijl de andere groep actief ging sporten. 

De resultaten waren dat de mensen die actief sporten een minder hongergevoel hadden dan de mensen die een dieet volgden. 

Daarom aten de mensen die een dieet hadden gevolgd veel meer dan de mensen die normaal bleven eten en gingen sporten. 

Natuurlijk is dit onderzoek een beetje zwart op wit want het gaat er natuurlijk om wat de mensen die gingen sporten aten. 

Heel simpel gezegd is het namelijk veel makkelijker om 2000 calorieën naar binnen te werken dan deze 2000 calorieën er weer af te trainen.

Het allerbelangrijkste is dat je een goede balans hebt tussen voeding en beweging, het is daarbij ook van belang dat je jezelf prettig voelt bij deze balans zodat het goed vol te houden is. 

 • Een streng dieet geeft een groter hongergevoel dan intensief sporten, zwart op wit gezien kun je dus beter intensief sporten om af te vallen dan een streng dieet volgen. 
 • Een optimale balans tussen voeding en beweging waar jij je lekker bij voelt is het allerbelangrijkste.

Platte buik zonder sporten? 

Nu ik je heb laten zien dat voeding een belangrijk aspect is in het ontwikkelen van een strakke buik wil ik nog iets verder gaan. 

Is het namelijk mogelijk om een platte buik te ontwikkelen zonder te sporten? Ook deze vraag komt regelmatig voorbij, mensen willen blijkbaar voor een duppie op de eerste rang zitten. 

Toch moet ik toegeven dat het mogelijk is om een platte buik te krijgen zonder te sporten, het ligt er wel een beetje aan wat je onder een platte buik verstaat. 

Sommige vrouwen verstaan onder een platte buik een buik waarbij de buikspieren zichtbaar zijn, zonder sporten is dit behoorlijk lastig te realiseren. 

Ander vrouwen verstaan onder een platte buik een buik die vlak is, een platte buik zonder echt je buikspieren goed te kunnen zien is zeker te realiseren zonder te sporten. 

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je zonder te sporten veel langer bezig zult zijn, of beter gezegd, als je sport zullen je sneller het gewenste resultaat bereiken.

Welke voeding zorgt voor een platte buik? 

Wat kun je dan het beste eten om een platte buik te ontwikkelen? Daar is simpelweg geen eenduidig antwoord op te geven. 

Een goede stelregel is dat je in ieder geval niet meer calorieën naar binnen werkt dan je verbrand. 

Zelf houd ik van eenvoud, ik maak dingen graag zo simpel mogelijk. Daarom blijf ik qua voeding altijd zo dicht mogelijk bij de natuur. 

Hoe puurder je eet hoe sneller je in staat bent om trots op je lichaam te zijn. Blijf dus qua voeding dicht bij de natuur en vermijd pakjes, zakjes en bewerkte voeding. 

Gezond en gevarieerd eten en het doen van de juiste oefeningen is wat mij betreft het gouden antwoord op jouw zoekopdracht 'Strakke buik voor vrouwen'

Ik heb geen inspiratie..

Een veelvoorkomend probleem is het hebben van geen inspiratie als het gaat om gezonde voeding. 

Veel vrouwen zullen het met mij eens zijn dat een week of twee weken nog wel lukt, maar wat ga je op de lange termijn doen met je voeding? 

Gelukkig staat het internet boordevol inspiratie en zou je jaren vooruit kunnen als het gaat om een gezonde pot eten. 

Toch is het best lastig om al die gerechten bij elkaar te gaan zoeken, het zou een enorme klus worden. 

Gelukkig kan ik je hier bij helpen, enige tijd geleden schreef ik namelijk een compleet review over de Afslank Recepten Bijbel van Oscar Helm. 

Ondanks dat niet alle informatie die op het internet word aangeboden even goed is durf ik je dit receptenboek met een gerust hart aan te bevelen. 

afslank receptenbijbel

Oscar is als Orthomoleculair voedingsdeskundige niet bepaald van gisteren en weet als geen ander waar hij over praat. 

Dankzij dit receptenboek krijg je een enorme hoeveelheid aan inspiratie waar je de komende tijd nog wel even druk mee zult zijn. 

Het boek is zowel als ebook en als hardcopy boek te koop. Je vind hier complete weekmenu's, recepten lijsten en boodschappenlijsten voor een gezonde maaltijd.

Strakke buik oefeningen

Nu je weet hoe je aan lekkere, gezonde en gevarieerde voeding kunt komen is het tijd om te gaan kijken naar effectieve oefeningen voor een strakke buik. 

Gelukkig kun je heel veel gratis informatie vinden op het internet, maar ook hier geldt, neem niet alles klakkeloos aan van wat er gezegd en geschreven word. 

Een goede oefeningen en de juiste uitvoering hiervan zijn cruciaal bij het behalen van maximale resultaten, dit word nog wel eens over het hoofd gezien. 

Check deze pagina voor effectieve buikspier oefeningen waar je meteen mee van start kunt>>

Ook bij het ontwikkelen van een strakke buik is het van essentieel belang dat je voor langere tijd aan de slag gaat. 

Een buik waar je trots op bent ontwikkelt zich simpelweg niet door 4 keer te gaan trainen. 

Om zo efficient en effectief mogelijk te trainen is het geen overbodige luxe om te luisteren naar een expert. 

Naast de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm recenseerde ik nog een product van hem, de Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel helpt je om:

 • Super effectief te trainen zodat je sneller je doelen zult bereiken
 • Alleen de oefeningen uit te voeren die jou maximaal resultaat geven
 • Meer te leren over je buikspieren en waarom het jou nu maar niet lukt om een strakke buik te ontwikkelen
 • En nog veel meer..

Daarnaast is deze Strakke Buik Bijbel een leidraad, een handboek en een stappenplan naar een buik waar je trots op kunt zijn. 

strakke buik bijbel

Je hele lichaam in shape? 

Het onderwerp voor dit artikel is natuurlijk 'Strakke buik voor vrouwen' en dat is waar het om draait op deze pagina. 

Toch wil ik je niet onthouden dat er meer mogelijkheden zijn dan alleen het trainen van een strakke buik. 

Want hoe zou jij het vinden als je hele lichaam optimaal in balans en vorm is? Naast mijn artikel 'droog trainen als vrouw' waar ik veel informatie deel over het droog trainen van je lichaam, ging ik nog een stapje verder.

Ik werd namelijk getipt over het bestaan van een digitaal product waarbij vrouwen word geleerd hoe ze zichzelf kunnen droog trainen.

Ik ging meteen op onderzoek uit en keerde het product volledig binnenstebuiten. Tot dusver kende ik alleen producten over droog trainen die gericht waren op mannen. 

Enthousiast werd ik van de resultaten die vrouwen boekten met dit Droog Trainen Protocol Vrouwen. 

Wil je dus meer dan alleen een strakke buik? Check dan vooral even mijn review over dit Droog Trainen Protocol Vrouwen.

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>