Strak lichaam trainen thuis? Haal er het maximale uit!

Een strak lichaam trainen vanuit huis? Hoe moeilijk is dat? Heb jij genoeg discipline om elke dag weer aan de slag te gaan met je training? Of laat je de hoop al gauw varen? 

Thuis trainen klinkt is een ideale manier om je lichaam in shape te krijgen, toch valt het de meeste mensen zwaar en haken ze na verloop van tijd weer af.

Hoe zorg je ervoor dat je het thuis trainen volhoudt? Simpel. Dankzij een methode die ervoor zorgt dat je maximale progressie boekt. In dit artikel meer! 

More...

Thuis work out; de feiten op een rij

Sommige mensen denken dat je alleen goede resultaten kunt halen door in de sportschool op apparaten en met dumbells te trainen. 

Natuurlijk is deze manier van trainen uiterst effectief maar het is niet gezegd dat je met het trainen doormiddel van je eigen lichaamsgewicht geen goede resultaten kunt halen. 

Integendeel. Door het trainen met je eigen lichaamsgewicht zul je oefeningen beter en natuurlijker uitvoeren dan wanneer je zou trainen met apparaten en gewichten. 

Daarnaast zijn de squats en push-ups al jaren populair en overleven ze elke fitness trend. Dit komt natuurlijk vanwege hun effectiviteit. 

Enkele feitjes over een thuis work out:

 • Trainen doormiddel van je eigen lichaamsgewicht is een prima methode om strakker te worden.
 • Je kunt thuis meer oefeningen uitvoeren dan je denkt
 • Het kan soms moeilijk zijn om gedisciplineerd te blijven
 • Je kunt sneller afgeleid zijn
 • Als je een oefening fout uitvoert is er niemand die je corrigeert 

Tip: Het Droog Trainen Protocol Vrouwen en het Droog Trainen Protocol Mannen is een all-in-one handboek om een strakker lijf te krijgen. Of je nou thuis of in de sportschool traint.

Thuis trainen of toch in de sportschool? 

Sommige mensen kiezen er bewust voor om in de sportschool te gaan trainen. Ze kennen zichzelf en hebben een stok achter de deur nodig. Daarnaast vinden ze de begeleiding die aanwezig is in de sportschool erg belangrijk. 

Andere mensen sporten juist veel liever thuis omdat het veel minder tijd kost. Voor het douchen pak je even een half uurtje van intensief sporten en klaar is kees. Doe dit elke dag en je haalt dezelfde resultaten als 3x in de week 1,5 uur trainen in de sportschool. 

Wat voor jou het fijnst werkt heeft met meerdere factoren te maken maar een hele belangrijke is je discipline. Kun jij elke dag discipline opbrengen om thuis te gaan sporten? Of kies je toch liever voor die stok achter de deur? 

Thuis een strak lichaam trainen? Met deze oefeningen boek je resultaat! 

Laten we bij de feiten blijven en niet afdwalen, jij wilt zo snel mogelijk resultaat dus ga ik je meteen de meest effectieve oefeningen laten zien. 

Korte en intensieve trainingen zijn op dit moment razend populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit type oefeningen zorgen ervoor dat je nog sneller resultaat haalt en ook nog eens minder tijd kwijt bent.

Een Canadese universiteit onderzocht twee groepen sporters. De ene groep deed korte en explosieve trainingen terwijl de andere groep lange en gematigde trainingen uitvoerde, en wat bleek? De groep die korte en explosieve trainingen deed verbrande tot wel 9x meer vet. 

#1: Touwtje springen

Al eerste touwtje springen. Super eenvoudig natuurlijk. Het enige wat je nodig bent is een stevige ondergrond, goede schoenen en een springtouw. 

Deze oefening is een echte vetverbrander en daarom ook super effectief. Daarnaast is het goed om met deze oefening te beginnen om zo als je spieren op te warmen.

#2: Squats 

Wie kent ze niet. Squats zijn al sinds jaar en dag helemaal trending in de wereld van fitness. Een oefening waar je niet perse voor naar de sportschool hoeft. 

Zet je voeten op schouderbreedte, steek je armen vooruit op schouderhoogte en buig je benen 90 graden alsof je wilt gaan zitten. Net voordat je het spreekwoordelijke zitvlak raakt kom je weer omhoog. 

Billen naar achter, borst naar voren en hakken op de grond houden. Het is de bedoeling dat je het gewicht op je hielen voelt. 

#3: Push ups 

Ook zo'n oude bekende. Push ups zijn relatief makkelijk uit te voeren en werken net als bovenstaande oefeningen als een malle. 

Ga in de plank houding liggen, zet je handen voor je, zodat ze direct onder je schouders zijn. Zorg dat je lichaam helemaal in een rechte lijn is en span je buikspieren aan. Laat je lichaam naar de grond zakken en duw jezelf weer omhoog. 

Als je dit voor het eerst doet zal het best pittig zijn. Kijk wat je kunt maar ga altijd tot het uiterste. Je kunt ervoor kiezen om het te mixen met sit ups. Doe dit als volgt:

 • 10 push ups (aantal naar eigen inzicht en kracht)
 • 20 sit ups (aantal naar eigen inzicht en kracht)
 • 10 push ups
 • 20 sit ups
 • 10 push ups
 • 20 sit ups

#4: Sit ups

Hierboven al even genoemd, de sit ups. Een makkelijke oefeningen die bij zwaardere inspanning nog weleens mis gaat.

Om deze oefening goed uit te voeren ga je op je rug liggen en trek je, je knieën in. Laat je voeten op de grond rusten en beweeg met één vloeiende beweging met je bovenlichaam richting je knieën. Dit doe je door je buikspieren aan te spannen. Laat je bovenlichaam daarna langzaam zakken tot de beginpositie. 

#5: Planken

Planken, deze oefening is effectiever dan de meeste mensen aanvankelijk denken. 

Ga op de grond liggen en til je lichaam op zodat het op je ellebogen en tenen rust. Houd je lichaam kaarsrecht, of beter gezegd, als een plank en houd dit vast door je buikspieren aan te spannen. 

Let op! Je rug mag niet hol of bol zijn. Ga dus niet doorzakken en duw ook je rug niet de lucht in. Houd deze positie 30 seconden vast en laat daarna los. 

Naast de rechte plank kun je ook zijwaarts 'planken' Het zijwaarts planken werkt als het ware hetzelfde alleen is de positie van je lichaam anders. Je steunt nu op één elleboog en rust met de zijkant van je voet op de grond. Houd je lichaam zo recht mogelijk en ga niet doorhangen.

personal trainer

#6: Dips

Ook de dips zijn eenvoudige oefeningen om thuis uit te voeren. Wel heb je hier iets van een stoel of krat nodig om op te steunen tijdens de oefening. 

Je steunt met je handen op de stoel en hangt zelf voor de stoel. Je laat jezelf doorzakken totdat je armen ongeveer op gelijke hoogte zijn met je schouders, hierna duw je, jezelf weer omhoog. 

Houd je benen recht vooruit en beweeg zo natuurlijk mogelijk. Deze oefening is onder andere bijzonder effectief voor je biceps.

Ken jij andere oefeningen voor thuis waarmee je super resultaten hebt behaald? Laat dan een reactie achter onder dit artikel!

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>