Pianoles van Rene: De beste online pianoles van Nederland of weinig waar voor je geld!?

Onlangs viel mijn oog op het online pianoles programma, 'Pianoles van Rene' Een volledig online programma om piano te leren spelen. 

Er is veel te doen om dit online programma dus besloot ik het product eens van dichtbij te bekijken. Want kun je als complete beginner op deze manier goed piano leren spelen? Of is het toch beter om een muziekschool te bezoeken? 

In dit artikel laat ik je exact zien wat deze online pianolessen inhouden, wat de resultaten zijn van andere deelnemers en of het mij als complete newbee lukt om wegwijs te worden op de piano.

More...

Pianoles van Rene in het kort

Nu mijn muzikale reviews van Gitaarles.nl , Gitaarles van Koen en PianoPro van Steven Pruis is het vandaag tijd voor Pianoles van Rene.

Voordat ik mijn uitgebreide review begin eerst even in het kort de highlights van dit product. Sommige mensen houden er nou eenmaal niet van om ellenlange artikelen te gaan lezen. 

Wil je toch liever al ins en outs van dit product weten? Schroom dan niet om verder te scrollen om erachter te komen wat dit product voor jou kant betekenen en wat je kunt verwachten.

Op voorhand kan ik je al vertellen dat dit product je leert om piano te spelen in een tijdsbestek van ongeveer 12 weken. Natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen inzet. Je hoeft het niet in 12 weken af te ronden omdat je levenslang toegang krijgt tot 'Pianoles van Rene'

Het product word telkens ge-updated zodat je niet met verouderde materie van doen hebt. 

pianoles van rene review

Testrapport: Pianoles van Rene

Effectiviteit

Dankzij Pianoles van Rene ben je absoluut in staat om van complete beginner naar gevorderd pianist te gaan

Makkelijk in gebruik

Deze online training is kinderlijk eenvoudig in gebruik. Alle trainingen omvatten video's en bijbehorende .pdf bestanden die voor zich spreken. Daarnaast kun je voor vragen terecht bij je pianoleraar.

Betaalbaarheid

Met een prijs van €149,- lijkt deze training best duur, toch moet je het in contrast zien tot pianoles bij een fysieke muziekschool. Uiteindelijk is dat veel duurder.

In het kort: Pianoles van Rene is een volledig online programma. In 12 weken kun jij leren een goede pianist te worden. Naast het online programma krijg je actieve begeleiding van je leraar en heb je toegang tot het besloten pianoles forum.

 • Binnen 12 weken als gevorderde piano leren spelen
 • Zeer compleet pakket met tientallen instructievideo's en lesboeken
 • Je favoriete muziek eenvoudig naspelen
 • check
  30 dagen geld terug garantie en 1 maand proberen voor maar €1,-
 • Omdat het de lessen volledig online zijn kan er niet worden toegezien op de techniek.
 • Ondanks dat het een zeer compleet pakket is vind ik hem vrij duur. 

€149,- of €15,95 in 12 termijnen (1e maand proberen voor €1)

Voor wie is Pianoles van Rene bestemt? 

Ik schrijf al een tijdje reviews van populaire producten en krijg meer dan eens de vraag 'Martijn, is dit product eigenlijk wel geschikt voor mij?' 

Vandaar dat ik dit review begin met het beantwoorden van de vraag 'Voor wie is Pianoles van Rene' bestemt? 

Deze online pianolessen zijn geschikt voor zowel beginners, mensen die al wat ervaring hebben en gevorderden. 

Ben je wat meer gevorderd maar heb je al een tijdje niet meer gespeeld? Dan sla je de beginnerscursussen gewoon over en ga je meteen aan de slag met de lessen verderop in de cursus. 

Wie is die Rene Knops eigenlijk? 

Allereerst zal ik in deze alinea verduidelijken wie het gezicht is achter Pianoles van Rene. De man achter deze online training is Rene Knops. 

Rene is allesbehalve van gisteren en draait al wat jaartjes mee in de 'pianowereld' Al in 2003 richtte hij zijn eigen muziekschool 'DEPIANO' in Berkel-Enschot op.

Dat deed hij na zijn studie klassieke piano aan de Royal school of music en gespecialiseerde trainingen.

Daarnaast geeft Rene nog les als docent en is hij actief in een popkoor. Al met al dus een bezige bij die Rene Knops. 

Hoe zit de cursus precies in elkaar? 

Maar wat kun je verwachten als je besluit Pianoles van Rene aan te schaffen? De cursus is opgebouwd uit 6 kleinere cursussen, in hoofdlijnen word het volgende behandelt:

 • De beginnerscursus
 • Notenleer
 • De cursus voor gevorderden 
 • Meer dan 60 naspeel liedjes (Pop, rock, Nederlandstalig, klassiek, etc.)

Omdat niet iedereen warmloopt van het hoofdstuk 'notenleer' is de cursus zo ingericht dat je deel kunt nemen aan de beginnerscursus of de cursus voor gevorderden zonder dat je het hoofdstuk notenleer gedaan hebt.

1. Piano en keyboard starterscursus

Als eerste vind je in dit pakket de Piano en keyboard starterscursus. Een zeer complete beginnerscursus waarbij je stap voor stap leert om je eerste vooruitgang te boeken.

De Piano en keyboard starterscursus bevat de volgende elementen: 

 • Maar liefst 53 video's 

Tijdens deze video's leer je de absolute basis voor het piano dan wel keyboard spelen. Er is eigenlijk niets zo belangrijk als een goede basis en ik durf met volle overtuiging te zeggen dat, dat bij Rene wel goed zit. 

 • .Pdf bestanden met daarin het lesmateriaal die bij de video's horen

Wie schrijft die blijft. Deze pdf. bestanden bevatten lesmateriaal wat van essentieel belang is om ook het theoretische gedeelte van het pianospelen onder de knie te krijgen. De .pdf bestanden kun je uiteraard eenvoudig uitprinten (raad ik wel aan).

 • 6 weken aan emailcoaching 

De 6 weken emailcoaching word door veel deelnemers als bijzonder prettig en ervaren. De mailtjes uit de coaching serie geven je soms net even dat extra stukje motivatie. 

Daarnaast bestaan de emails voornamelijk uit tips en handige weetjes om je pianoles nog leuker en effectiever te maken.

2. Pianoles voor gevorderden 

Als je het starterspakket hebt afgerond kun je meteen door naar de pianoles voor gevorderden. Ja, na de starterstraining mag je, jezelf al tot de gevorderden rekenen. Heb je Pianoles van Rene aangeschaft omdat je een opfriscursus nodig had? Dan kun je hier instromen. 

Deze tweede cursus uit het pakket bestaat uit: 

 • Maar liefst 30 video's 
 • .Pdf bestanden met het lesmateriaal dat bij de video's hoort. 

Zoals je uit de eerste training gewend bent zijn ook deze video's duidelijk en helder en sluit het lesmateriaal naadloos aan op de video's. 

pianoles van rene review

3. Snelstartcursus Noten lezen

De derde training uit dit pakket is de Snelstartcursus noten lezen. Let op! Om de beginnerscursus en de cursus voor gevorderden te doen is het niet noodzakelijk om noten te kunnen lezen. 

Wil jij graag bladmuziek spelen? Dan is deze cursus wel degelijk van belang. Deze derde cursus bestaat uit:

 • 7 heldere video's
 • .Pdf bestanden met het lesmateriaal dat bij de video's hoort

Nogmaals, je hoeft niet perse noten te kunnen lezen om je favoriete popsong na te kunnen spelen. Ook voor de eerste twee cursussen is het niet nodig om noten te kunnen lezen.

Wel geeft Rene aan dat deze cursus je in staat stelt om 2x zo snel noten te kunnen lezen als de reguliere cursussen over noten lezen. 

4. Meer dan 60 liedjes om na te spelen

Wat is er leuker dan je familie en vrienden laten zien wat je allemaal al kan op de piano door bekende liedjes te spelen.

Met meer dan 60 naspeel liedjes zit er voor iedereen wel iets tussen. Sterker nog, Rene voegt telkens nieuwe nummers toe aan deze lijst dus het worden er meer en meer.

Je vind er onder andere:

 • Sinterklaas en kerstliedjes 
 • Top 40 
 • Klassiek
 • Nederlandstalig 
 • en nog veel meer.. 

Deze liedjes leer je naspelen doormiddel van instructievideo's. 

Kortom, het pianoles pakket van Rene is een all-in-one pakket om stap voor stap piano te leren spelen.

Pianoles van Rene reviews en ervaringen

Natuurlijk ben jij niet de eerste die geïnteresseerd is in Pianoles van Rene. Hieronder zie je de ervaringen van mensen die al met dit pakket aan de slag zijn gegaan.

Pianoles van rene review

Normaal gesproken laat ik de reviews die vind ik op de website van de producteigenaar volledig links liggen om objectieve mening te kunnen geven maar in dit geval doe ik dat niet. 

Dit heeft er alles mee te maken dat het op het moment van schrijven deze cursus nog redelijk nieuw is en er nog niet heel veel reviews te vinden zijn. 

Daarnaast komen de reviews van Pianolesvanrene.nl op mij als eerlijk en oprecht over. Heb je een andere mening? Laat dat dan zeker even weten.

Mijn ervaringen met Rene en zijn pianoles

Zoals je door de regels heen wel hebt kunnen lezen ben ik zelf best positief over Pianoles van Rene. Het is een goed product en de beloftes die worden gedaan worden stuk voor stuk nagekomen.

Daarnaast is Rene Knops een betrouwbare man met de beste bedoelingen. Je kunt dus met een gerust hart een cursus van hem aanschaffen. 

Mocht je om wat voor reden dan ook een geschil met hem krijgen (wat me sterk lijkt) laat dan even een reactie achter en ik zal je helpen.

Wat kost Pianoles van Rene?

Ook niet geheel onbelangrijk, wat kost Pianoles van Rene? Het complete pakket kost €149,- Dat klinkt in eerste instantie best duur en dat kan ik begrijpen. 

Wat je niet moet vergeten is dat dit pakket je in staat stelt om van complete beginner naar gevorderd pianospeler te gaan. Daar zijn normaal gesproken tientallen muzieklessen voor nodig wat je uiteindelijk veel meer geld kost. 

Daarnaast kun je kiezen om eenmalig €149,- te betalen of 12 termijnen van €15,95 en last bot nut least, je kunt het 1 maand uitproberen voor slechts €1,- 

pianoles van rene

Samengevat..

Nog even voor je op een rij gezet is dit wat je allemaal krijgt als je besluit aan de slag te gaan met Pianoles van Rene:

 • Beginnerscursus (53 video's + bijbehorende .pdf bestanden als lesmateriaal + 6 weken emailcoaching)
 • Cursus voor gevorderden ( 30 video's + bijbehorende .pdf bestanden als lesmateriaal)
 • Notencursus (7 video's + bijbehorende .pdf bestanden als lesmateriaal)
 • Sinterklaasliedjes leren spelen ( 5 video's + bijbehorende .pdf bestanden als lesmateriaal)
 • Kerstliedjes leren spelen (5 video's + bijbehorende .pdf bestanden als lesmateriaal)
 • Meer dan 60 naspeel liedjes (video's + bladmuziek leren spelen)
 • Onbeperkt contact met je pianoleraar 
 • Persoonlijke begeleiding
 • Toegang tot het forum met duizenden andere cursisten 
 • Gratis metronoom thuisgestuurd

Ga Hier Meteen Naar Pianoles van Rene en Leer Vliegensvlug Piano Spelen >>>


Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>