Online geld verdienen? De feiten op tafel!

online geld verdienenOnline geld verdienen, wie wil het nou niet?

Sinds de komst van het internet in 1991 zijn er een hoop dingen veranderd en is het internet niet meer weg te denken uit onze beschaving.

Je kunt vanuit je luie stoel de hele wereld bereiken en dat biedt enorm veel kansen, ‘Online geld verdienen’ is dan ook een immens populair zoekwoord in Google.

Er zijn tal van mensen die proberen een fulltime inkomen op te bouwen of een leuk zakcentje bij te verdienen dankzij het internet. Maar wat zijn de beste manieren om online geld te verdienen?

Werken aan je keukentafel?

Laat ik vooropstellen dat het internet inderdaad super veel mogelijkheden biedt, waar je vroeger een enorme investering moest doen om je eigen bedrijf te starten kun je nu voor een paar tientjes klaar zijn.

Er zijn zelfs verschillende online verdienmodellen waarbij je genoeg hebt aan een laptop en een internetverbinding, laagdrempeliger kan het bijna niet.

De voordelen van geld verdienen dankzij het internet:

  • Het internet is 24/7 geopend.
  • Snel en betaalbaar beginnen.
  • Risico’s zijn in de meeste gevallen klein.
  • Bereik de wereld vanuit je woonkamer.

Hieronder wil ik het uitgebreid met je hebben over de verschillende manieren van online geld verdienen maar voor ik daarmee begin moet er eerst nog wat van mijn hart.

De nieuwe Zuckerberg?

Dat internet heel erg toegankelijk is en je binnen no time een website een YouTube kanaal of een zakelijke Facebook pagina in de lucht kunt hebben is natuurlijk super gaaf.

Toch schuilt er ook een gevaar in het gemak waarmee het mogelijk is om je eigen online activiteiten te starten.

Want waar het vroeger nodig was om een lening van de bank te nemen voor je pand, voorraad en opstartkosten en je daarmee dus een serieus risico liep, lijkt nu iedereen in zijn of haar ‘vrije avonduurtjes’ er iets bij te willen doen.

Ik ben absoluut geen zwartkijker maar ik wil wel benadrukken dat het internet geen opgepoetste snoepwinkel is waar je ‘even makkelijk’ je deelt kunt opeisen.

Om een fulltime inkomen of een leuke zakcent te verdienen is wel toewijding en doorzettingsvermogen nodig.

Om online te slagen zul je het dus wel serieus moeten aanpakken en rekening moeten houden met een leercurve.

Online geld verdienen

Hieronder wil ik mijn meest favoriete online verdienmodellen met je delen, zelf heb ik met sommige van deze verdiemodellen gewerkt en er ook daadwerkelijk gave resultaten mee behaald.

Start een webshop

Bij online geld verdienen denk je waarschijnlijk al snel aan het opstarten van een webshop, niet zo raar want Nederland telt maar liefst circa 70.000 webwinkels.

Daarnaast kopen consumenten steeds meer producten online en zal dit alleen maar toenemen.

Het opstarten van een webshop is relatief eenvoudig, bekijk hier een compleet stappenplan voor het opstarten van een webshop>>

webshop

Maak een ebook of e-cursus

Vragen mensen vaak jouw hulp op het gebied van bepaalde problemen? Ben jij goed in bijvoorbeeld schilderen? Hou je van tuinieren of doe je de belastingaangifte voor vrienden en familie?

Informatieproducten gaan op het internet als warme broodjes over de toonbank. Digitale producten zoals ebooks in de vorm van .pdf bestanden of videocursussen zijn erg populair.

Mensen zijn bereid te betalen voor informatie en het internet is de verbindende factor.

Maar nu hoor ik je denken ‘Ja maar hoe maak in een ebook of cursus en hoe bied ik die aan?’

Bekijk hier het complete stappenplan hoe je een ebook maakt>>

Dropshipping

Dropshipping is vergelijkbaar met het opstarten van je eigen webshop alleen in het geval van dropshipping hoef je zelf geen voorraad te beheren.

Werkwijze dropshipping:

  • Klant plaatst bestelling.
  • Jij zorgt ervoor dat de bestelling bij de leverancier komt (automatisch middels een systeem).
  • De leverancier verzend de producten naar de klant.
  • Jij verzorgt de klantenservice en de betaling vanuit de klant.
  • Leverancier stuurt jouw aan het einde van de maand een verzamelfactuur met de afgenomen producten.

Freelancer

Ben jij goed in het schrijven van wervende teksten? Of knutsel je liever de hele dag aan websites als webdesigner?

Freelancers zijn er op allerlei verschillende vakgebieden en het is een uitermate geschikte manier om online geld te verdienen.

Als jij het bijvoorbeeld leuk vind om teksten te schrijven over onderwerpen die jou interesseren kun je, je diensten aanbieden als tekstschrijver.

Daytraden

Een iets meer gewaagde manier om online geld te verdienen is het zogenaamde daytraden. Mensen handelen op de beurs en proberen aan het eind van de dag hun opties of aandelen weer te verkopen met winst.

Deze manier van online geld verdienen is wel erg risicovol als je niet goed weet waar je mee bezig bent.

Het vergt stalen zenuwen en je zult eerst het nodige ‘leergeld’ moeten betalen om een goed handelaar te worden.

Daarnaast liegen de cijfers er niet om, maar liefst 85% van de mensen verliest geld op de beurs..

Bekijk hier mijn artikel over hoe je geld kunt verdienen met opties op een verantwoorde manier>>

daytraden

YouTube kanaal

Een andere manier van online geld verdienen is het opzetten van je eigen YouTube kanaal, je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel mensen die het interessant vinden.

Enzo Knol is erg populair onder de jongere garde, het enige wat hij doet is zijn leven vastleggen op camera, door het plaatsen van advertenties voor zijn video’s verdient Enzo geld.

Daarnaast zijn er YouTube kanalen over allerlei verschillende onderwerpen zoals, gamen, make-up voorbeeldvideo’s of instructievideo’s van bijvoorbeeld klusprojecten.

Meer informatie over het opstarten van je eigen YouTube kanaal vind je hier>>

youtube

Geld verdienen met Facebook

Geld verdienen met Facebook is ook een erg lucratieve manier van online geld verdienen, toch ben ik meer voorstander van het inzetten van Facebook als extra verkoopkanaal van bijvoorbeeld je bestaande webshop.

Het grote voordeel van Facebook is dat je meteen een heel groot publiek kunt bereiken en veel mensen naar je webshop of website kunt sturen met in verhouding minimale advertentiekosten.

Bekijk dit artikel voor meer informatie over geld verdienen met Facebook>>

Geld verdienen met Instagram

Instagram, wie kent het niet.. Er zijn tal van zogenaamde influencers die geld verdienen met Instagram. 

Deze mensen hebben een enorme groep volgers die met smart wachten op een nieuwe post.

Je kunt geld verdienen met Instagram wanneer je een grote groep actieve volgers hebt, je kunt bedrijven benaderen om hun producten te tonen in jouw posts in ruil voor een vergoeding.

Bekijk hier het stappenplan ‘Geld verdienen met Instagram’>>

instagram

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissie, het is een erg laagdrempelige manier van online geld verdienen.

Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een internetverbinding, deze manier van online geld verdienen is erg populair omdat de risico’s nihil zijn en de opstartkosten laag.

Maar ook om succesvol te worden met Affiliate Marketing is doorzettingsvermogen nodig, eenmaal op de goede weg is het een erg lucratieve manier en kun je er goed geld mee verdienen.

Onlangs schreef ik een review over Nederlands Nummer #1 training op het gebied van Affiliate Marketing, de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard>>

Hier bekijk je wat Affiliate Marketing precies inhoudt>>

Als je gaat, ga dan voor goud!

Mijn persoonlijke mening is ‘Als je iets doet, doe het dan meteen goed’ ga all-in en werk aan je dromen.

Natuurlijk snap ik dat wanneer je een fulltime baan hebt dat je geen 8 uur per dag aan je online activiteiten kunt werken, maar 2 tot 4 uur per dag moet toch lukken.

Als je elke dag maar kleine stappen vooruit blijft zetten zul je uiteindelijk bij je doel aankomen..

Heb je nog vragen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>