Online Cursus piano spelen: Piano spelen als een echte pro!?

online cursus piano spelenDe Online Cursus Piano Spelen van Steven Pruis, dat is wat er vandaag op de planning staat. 

Na mijn eerdere review over online gitaar leren spelen is het nu tijd voor de piano.

En eigenlijk is dat helemaal niet zo gek want het internet leent zich prima voor het verkopen van cursussen waarbij je muziekinstrumenten leert bespelen.

Maar is deze cursus van Steven Pruis echt zo goed dat je straks elk liedje na kunt spelen op de piano? Ik zocht het tot op de bodem voor je uit.

In dit artikel lees je alles over de Online Cursus Piano Spelen, wat houd deze cursus precies in? Wat kun je verwachten, wie is Steven precies en wat zijn de ervaringen en reviews van cursisten?

PianoPro ervaringen en reviews

Wil jij graag je favoriete liedjes spelen op de piano maar kom je niet verder dan ‘Vader Jakob’? Staat die mooie piano daar in de hoek te blinken maar kun je er weinig mee? 

Dan is PianoPro van Steven Pruis de uitgelezen mogelijkheid om te leren piano spelen. Online, op jouw tempo en wanneer het jou uitkomt. 

Althans, als er geen addertjes onder het gras zitten..

In dit review ontdek je alles wat je moet weten, wel zo prettig, zo weet je namelijk precies waar je aan toe bent en waar je rekening mee moet houden.

Kort samengevat gaan we het hier over hebben:

 • Is pianoleraar Steven Pruis betrouwbaar? 
 • Staat hij netjes geregistreerd met zijn activiteiten? 
 • Voor wie is deze PianoPro geschikt? Kan iedereen hier mee aan de slag? 
 • Wat krijg je allemaal als je PianoPro aanschaft? 
 • Wat is de prijs van PianoPro? 
 • Wat zeggen andere mensen over PianoPro? 
 • Welke garanties krijg je bij PianoPro?

Wie is Steven Pruis?

De auteur van deze online training is dus Steven Pruis, Steven is al van kinds af aan erg actief op de piano.

Al op 10-jarige leeftijd kreeg hij privéles en later ging hij naar de muziekschool. Ook in dit geval geldt “jong geleerd is oud gedaan” want Steven is een echte kunstenaar op de piano.

Hij is er zo bedreven in dat het voor hem niet moeilijk is om een heel lied na te spelen nadat hij het hoort op de radio.

steven pruis

Volgens hem komt dit door akkoorden, als je de akkoorden eenmaal goed in de smiezen hebt ben je al een heel eind.

Als je 14 akkoorden kent kun je zelfs 95% van alle liedjes meespelen.

Steven is naast zijn website Pianopro.nl waar hij tal van informatieve blogs deelt ook erg actief op YouTube. Hij deelt enorm veel filmpjes van zijn kunsten op de piano.

Als we het hebben over transparantie dan is Steven hier zo’n beetje het boegbeeld van. Deze man verschuilt zich absoluut niet, hij treed gewoon met zijn echte voor en achternaam naar buiten en ik weet dat hij met zijn bedrijf is gevestigd in Veenendaal.

Op zijn website vinden we een uitgebreid vak met al zijn contactgegevens..

contact

Steven doet er dan ook alles aan om zo transparant mogelijk te zijn en dat siert hem. Op basis van mijn ervaringen met Steven kan ik met 120% zekerheid zeggen dat deze man volledig te vertrouwen is.

Voor wie is deze Online Cursus Piano Spelen?

Deze Online Cursus Piano Spelen is eigenlijk voor iedereen, of je nou nog nooit een toets hebt aangeraakt of vroeger al eens pianoles hebt gehad en het weer wil oppakken.

De training wat voornamelijk een videotraining is begint echt bij de basis, je leert dus van 0 af aan om piano te spelen.

Vaak denken mensen dat het enorm veel tijd kost om piano te leren spelen en daarom laten ze het maar links liggen, niets blijkt minder waar met deze cursus.

Volgens Steven kun je echt heel snel mooi piano leren spelen en vanwege het feit dat je kunt oefenen wanneer het jou uitkomt is het lekker flexibel.

 • Deze Online Cursus Piano Spelen is voor iedereen geschikt
 • Je kunt de training volgen wanneer het jou uitkomt
 • Je leert super snel om mooi piano te spelen
 • Deze training kost een fractie van het volgen van lessen in de muziekschool

Ga Direct naar de Kortingspagina!

Wat houd de Online Cursus Piano Spelen in?

De Online Cursus Piano Spelen is een behoorlijk uitgebreid pakket, de cursus bestaat uit maar liefst 30 lessen die allemaal opgemaakt zijn als kleine boekjes + een bijbehorende video.

De lessen bestaan uit ongeveer 3 tot 9 pagina’s per les en staan vol met kwalitatieve informatie, zo vind je er de gebruikelijke uitleg, de bijbehorende video maar ook verschillende handige tips en tricks.

Naast de 30 lessen krijg je ook nog eens 10 extra bonuslessen en verschillende video’s van populaire liedjes die je na kunt spelen.

De lessen zijn allemaal .pdf bestanden die je makkelijk kunt downloaden en uitprinten, de video’s zijn van erg goede kwaliteit, Steven spreekt rustig en is makkelijk te volgen.

Ook ben ik erg te spreken over de klantenservice die Steven verleent, je hebt super snel antwoord op je vraag.

Deze training bestaat dus uit:

 • Maar liefst 30 lessen
 • Bijbehorende video’s
 • 10 extra bonuslessen
 • Extra video’s waarin je leert om bekende liedjes na te spelen
 • Super snelle klantenservice, Steven reageert vrijwel meteen op een vraag

pianopro

Wat leer je tijdens deze cursus?

Dit leer je onder andere tijdens deze cursus:

 • De 10 belangrijkste basisvaardigheden, hierdoor loop je meteen 90% voor op de rest
 • Wat de grootste valkuil is bij beginnende pianisten en hoe jij jezelf er voor behoedt
 • Het ultieme stappenplan om te spelen met 2 handen tegelijk
 • Hoe je maar liefst 100 populaire liedjes na kunt spelen
 • Stap voor stap uitleg hoe bladmuziek nu eigenlijk werkt
 • De meest gemaakte fouten tijdens het spelen met het voetpedaal
 • en nog veel meer..

Ik mag natuurlijk niet alles verklappen van wat je allemaal gaat leren maar geloof me, deze training is echt waardevol en zijn geld dubbel en dwars waard.

Wat kost deze cursus?

Deze cursus of eigenlijk de toegang tot een community waarmee je leert piano spelen als een echte pro kost de eerste maand slechts €1 daarna betaal je €15,95 per maand gedurende 1 jaar.Na dit jaar heb je levenslang gratis toegang.

Maar geen zorgen, in het kader van transparantie, vind je het tijdens die eerste maand toch niets, dan betaal je dus €1 en zit je nergens aan vast.

Ook kun je er voor kiezen om het lidmaatschap in één keer over te maken, dan bedragen de kosten €149,-

Wist je dat je voor een lidmaatschap aan de muziekschool gemiddeld €120 per maand betaalt! Dat is ruim €1400 per jaar!

En wist je dat de Pianocursus bij de LOI maar liefst €485 euro kost?!

Daarom vind ik de prijs van de Online Cursus Piano Spelen van Steven Pruis een prima prijs en heb ik daar niets op aan te merken.

Ga Direct naar de Kortingspagina

Niet-goed-geld-terug

Naast dat je de cursus een maand kunt proberen voor maar €1 kun je zelfs deze €1 terug krijgen als je niet tevreden bent.

Steven geeft namelijk een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Ook weer een pluspunt in het kader van transparantie.

Wat zijn de ervaringen en reviews?

Soms is het moeilijk om goede reviews en ervaringen van een training of cursus te vinden, dat is in het geval van deze cursus zeker niet aan de hand.

Ik vind letterlijk honderden reviews van mensen die les hebben gehad van Steven. Alle mensen zijn erg positief over hem en eigenlijk had ik niets anders verwacht.

Steven heeft zelfs mensen als Gordon, Robin Lefeber(dj 538) Ricky Rivaro (dj) en Sonja Bakker leren piano spelen.

Ook zei lieten lovende reviews achter.

Zelf ben ik ook erg te spreken over Steven, zoals ik al meerdere malen heb aangegeven in dit review spreekt zijn transparantie mij enorm aan.

Ik vind het prettig als mensen gewoon met hun naam en gezicht naar buiten treden, zo weet ik zeker dat ze vierkant achter hun product staan.

Zijn er alternatieven? 

Maar zijn er eigenlijk nog alternatieven op PianoPro? Ja die zijn er, ik heb deze producten nog niet onder de loep genomen dus ik kan er nog weinig zinnigs over zeggen, hieronder de alternatieven op PianoPro (digitale cursussen):

 • De Online Pianocursus. 
 • Het Piano Starterspakket. 

Conclusie

Zoals je al wel gemerkt had ben ik erg positief over deze cursus piano spelen, ik vind het persoonlijk ook altijd het allerleukst als ik een cursus review waar ik oprecht te spreken over ben.

Steven is een goede gast die gewoon nakomt wat hij beloofd, alles wat er op zijn verkooppagina staat is naar eerlijkheid vermeld en er zitten absoluut geen addertjes onder het gras. 

De prijs van dit product is goed en met de 30 dagen geld terug garantie is het risicoloos te proberen. 

Dus wil jij Piano leren spelen als een echte pro? Dan is de Online Cursus Piano Spelen van Steven de Pruis de cursus die je moet hebben. 

Heb je trouwens nog vragen naar aanleiding van dit review? Laat ze dan even achter onder dit artikel.

Ga Direct naar de Kortingspagina!

Datum Review
Product
Online Cursus Piano Spelen
Rating
51star1star1star1star1star
Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>