Niet meer voor een baas willen werken? Dit zijn je opties naar vrijheid!

Niet meer voor een baas willen werken? Is dat wat je bezig houdt? Goed nieuws. In dit artikel ga ik je namelijk vertellen hoe jij je vrijheid kunt claimen. 

Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet meer afhankelijk bent van een werkgever? Wat zijn de meest lucratieve manieren zonder al teveel risico? 

Want ja, je komt al gauw op ondernemen uit als je niet meer voor een baas wilt werken. Ook ga ik je laten zien hoe ik het voor elkaar kreeg om mijn baas te ontslaan.  

More...

Creëer je eigen inkomsten

Voordat ik je ga vertellen wat de meeste lucratieve manieren zijn om voor jezelf te beginnen eerst wat anders. 

Ik ben namelijk van mening dat iedereen zijn of haar eigen inkomstenstroom moet creëren. Een stukje inkomsten die 100% van jezelf zijn en waar jij de regie over houdt. 

Dus of je nou de ambitie hebt om helemaal voor jezelf te beginnen of misschien wel parttime in loondienst en parttime voor jezelf, eigen inkomsten zijn wat mij betreft super belangrijk.

 • Eigen inkomsten stellen je onafhankelijk
 • Eigen inkomsten zorgen voor een extra stukje zekerheid
 • Je creëert iets wat je steeds groter en groter kunt maken (als het goed is)

Niet meer voor een baas willen werken..

Dat gezegd hebbende, laten we nu eens kijken naar het onderwerp van dit artikel 'Niet meer voor een baas willen werken' 

Ben jij het zat om in loondienst te werken? Zat om te luisteren naar je leidinggevende en zat om gecommandeerd te worden? 

Wil jij op vakantie wanneer jou dat uitkomt? Een vrijer leven en doen wat je leuk vind? Dan is het de hoogste tijd om te gaan kijken naar andere mogelijkheden.

Laten we wel vooropstellen dat 'snel rijk methodes' absoluut niet bestaan. Een vrijer leven en meer financiële ruimte is mogelijk maar het gaat niet van de één op de andere dag.

Ontwikkel een sterke mindset

Om iets te bereiken is het een must om een sterke mindset te hebben want je gaat hoe dan ook te maken krijgen met tegenslagen. 

Ik wil geen zwartkijker zijn maar ik wil je wel een reëel beeld geven want eerlijk is eerlijk, daar kom je het verst mee. 

Het is belangrijk dat je gaat werken aan je mindset zodat je weerbaar bent en klappen kunt opvangen. 

Je wilt andere dingen in je leven, dan zul je ook anders moeten gaan denken. Onlangs schreef ik een review over de 10K p/m mindset audiotraining van Jacko Meijaard

10k-p-m-mindset-audiotraining

Deze training helpt je om een ijzersterke mindset te ontwikkelen. En geloof me, met een sterke mindset zullen dingen eenvoudiger gaan.

Nu er een aantal dingen uit de lucht zijn ga ik je laten zien wat je kunt doen om je vrijheid te claimen en het heft in eigen hand te nemen.

#1: Start een webshop op basis van dropshipping

Een webshop is een gave manier om je eigen onderneming te starten. Je hoeft geen duur pand te huren en je kunt dit vanuit huis opstarten. 

Maar wat is dropshipping dan? Dropshipping is het fenomeen dat je leverancier jou producten verstuurt vanuit zijn magazijn. 

Dit betekent dus dat je zelf geen voorraad hoeft aan te leggen en geen producten hoeft te verzenden. Op deze manier kun je een webshop op basis van dropshipping eenvoudig naast je huidige baan opstarten. 

Jij zorgt voor de webshop en de klantenservice en jou dropship leverancier verwerkt de bestellingen.

Let er wel op dat het aantrekken van klanten best lang kan duren als je net start maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. 

Als je daarnaast wat budget hebt kun je gaan adverteren. Heb je hier zelf geen kaas van gegeten? Besteed het dan uit. 

Voordelen:

 • Je kunt dit gemakkelijk naast je huidige baan opstarten
 • Je hoeft zelf niet telkens naar het postkantoor om je producten te verzenden
 • Er zijn genoeg dropship leveranciers

Nadelen:

 • Scoren in de gratis zoekresultaten van Google kan lang duren
 • Adverteren kan een hoop geld kosten als je het niet goed doet

#2: Verkoop je producten via een marktplaats

Nee, ik bedoel niet het verkopen van tweedehands spullen via Marktplaats.nl, ik heb het hier over marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon.com

Het verkopen van je producten via bijvoorbeeld Bol.com is een erg lucratieve manier van online geld verdienen, ik heb hier zelf ervaring mee. 

Ik wist het voor elkaar te krijgen om binnen 3 dagen mijn eerste product op Bol.com te verkopen en vervolgens bijna elke dag sales te genereren. 

Het grote voordeel van dergelijke platformen is dat ze al naamsbekendheid hebben en jou doelgroep hier waarschijnlijk al actief is. 

Je kunt binnen korte tijd al enorme hoeveelheden potentiële klanten op je productpagina hebben en dus verkopen.

Daarnaast kun je kiezen (wat ik in het begin zeker aanraad) om je producten te laten verzenden door Bol.com op deze manier kun jij jouw klanten 'Voor 23.59 besteld, volgende dag in huis' bieden.

Check hier meer informatie over het succesvol verkopen op bol.com>>>

Voordelen:

 • Je hoeft geen geld uit te geven aan marketing omdat platformen als Bol.com al enorme bekendheid hebben en miljoenen geregistreerde klanten.
 • Je kunt super snel je eerste producten verkopen (eigen ervaring)
 • Je kunt dit makkelijk vanuit huis doen en het kost niet uren van je tijd

Nadelen:

 • Je hebt weinig inzicht in klantdata dus is het moeilijk om een band op te bouwen met je klanten.

#3: Affiliate Marketing 

Deze derde methode is ook een methode die ik zelf toepas en leuk geld mee verdien. Affiliate Marketing is het promoten van producten of diensten van andere bedrijven in ruil voor commissie. 

Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar bedrijven als:

 • Bol.com
 • KPN
 • Ohra
 • Stelle fietsen
 • etc. 

Ze bieden allemaal Affiliate Marketing aan en de kans is groot dat jij in je leven al eens iets gekocht hebt via iemands unieke link en deze persoon er dus geld aan heeft verdiend. Als consument merk je hier niets van.

Als jij het dus voor elkaar weet te krijgen om mensen via jouw unieke link op de website van de producteigenaar te krijgen en deze mensen kopen een product, ontvang jij commissie. 

Zelf heb ik verschillende websites (zoals deze) waar ik geld mee verdien op basis van Affiliate Marketing.

Deze manier is wel erg gaaf omdat je alleen een laptop en een internetverbinding nodig bent. Je hebt geen producten, klantenservice of voorraad nodig. 

Je kunt dit dus ook overal ter wereld uitvoeren zolang er internet aanwezig is.

Voordelen:

 • Je hebt alleen een laptop en een internetverbinding nodig
 • Geen klantenservice, geen voorraad, geen gedoe
 • Vooral bij digitale producten zoals ebooks en ecursussen is de commissie erg hoog en kan oplopen tot wel 60% 

Nadelen:

 • Je hebt geen invloed op de producten, mocht een product uit de markt gehaald worden valt dat deel inkomsten weg.

Zelf heb ik hier een videotraining voor gevolgd. Een videotraining die je van A tot Z leert hoe je dit moet toepassen. 

Het gaat hier om de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Als je op de Affiliate Marketing Revolutie klik zie je mijn review en mijn resultaten. 

Wil je het verhaal van Jacko Meijaard (Eén van de grootste Affiliate marketeers van Nederland) lezen? Check dat dan hier >>>

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>