Op zoek naar een Keto dieet boek? Dit is de nieuwste revolutie in ‘Keto land’

Op zoek naar een keto dieet boek? Een dieet boek waarmee je in staat bent om op een gezonde en prettige manier af te slanken? 

Want heb jij al tal van afslank methodes geprobeerd? Ben jij al meer dan eens teleurgesteld omdat je telkens terugvalt in jou oude patroon? 

Blijf jij als een jojo telkens terugkomen op je oude gewicht? De keto methode kan hier succesvol verandering in brengen. In dit artikel laat ik je het beste keto dieet zien!

More...

Wat is een ketogeen dieet?

Waarschijnlijk weet je precies wat een keto dieet inhoudt maar ik wil het toch nog even kort benoemen. 

Waar je bij een koolhydraatarm dieet nog ongeveer 100 gram koolhydraten per dag eet is het eten van koolhydraten bij een ketogeen dieet vrijwel nihil. 

Bij de meeste keto diëten is het nuttigen van koolhydraten teruggeschroefd naar ongeveer 30 gram per dag. Dit vanwege de koolhydraten die in groente zitten.

Tijdens een keto dieet eet je wel eiwitten maar voornamelijk vetten. Gezonde vetten. 

Je eet dus veel vis, vlees, eieren, noten en zuivel. Meer dan de helft van je caloriebehoefte word gevuld door vetten. 

Dit alles heeft maar één doel; je lichaam in de staat van ketose krijgen. 

Staat van ketose? Zo bereik je het!

Je lichaam in de staat van ketose krijgen? Wat houdt dat precies in? Normaal gesproken zijn koolhydraten de belangrijkste energiebron voor je lichaam. 

Als je lichaam in ketose is betekent dat, dat je lichaam vetten als belangrijkste energiebron gebruikt. 

Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor je lichaam omdat de glucose die ontstaat uit koolhydraten makkelijk op te nemen is en zich makkelijk verplaatst door je lichaam. 

Als je tijdens een ketogeen dieet koolhydraten vermijd zal je lichaam dus op zoek moeten naar een andere energiebron. Deze energiebron vind je lichaam in vetten.

Maar gebeurt dat zomaar? Neemt je lichaam vetten net zo eenvoudig op als koolhydraten? Nee.

keto revolutie ervaringen

Omzetten naar ketonen? Zo gepiept!

Waar koolhydraten als energiebron via je bloed makkelijk bij je hersenen kunnen komen is dat met vetten wel anders. 

Vetten kunnen je hersenen bijna niet voorzien van energie en daarom is het belangrijk dat vetten omgezet worden in ketonen. 

Gelukkig kan je lever vetten omzetten naar ketonen die wel bij je hersenen kunnen komen. 

Je lichaam zal in het begin meer moeite hebben om vetten om te zetten in ketonen, maar als je eenmaal bent 'omgeschakeld' stelt het niet zoveel meer voor.

Deze staat van ketose zorgt ervoor dat je makkelijker afvalt omdat je vetten als primaire energiebron gebruikt.

Nadelen keto dieet?

Het keto dieet is een super goede manier om snel en doeltreffend af te vallen. Je hebt geen hongergevoel en je mag nog lekker eten ook.

Maar is het dan allemaal hosanna? Nee, het keto dieet kunt ook enkele nadelen. Hieronder eerst de nadelen, dan de voordelen.

#1: De 'omschakeling'

Zoals ik net al zei zal je lichaam om moeten schakelen van koolhydraten als primaire energiebron naar vetten als primaire energiebron.

Deze omschakeling kan je een beroerd gevoel geven. Je kunt dus aan het begin wat last hebben van een ketogeen dieet.

#2: Lastig voor fanatieke sporters

Ben je een fanatieke sporter? Dan is het lastig om een ketogeen dieet te volgen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat je koolhydraten zo goed als vermijd. 

Fanatieke sporters hebben nou eenmaal koolhydraten nodig als energiebron en omdat je ze bij een ketogeen dieet zo goed als vermijd is dit dieet niet aan te raden voor sporters.

Voordelen keto dieet?

Wat zijn dan de grootste voordelen van het volgen van een keto dieet? Hieronder de meest genoemde voordelen op een rij:

#1: Vrijwel geen honger gevoel

Dit eerste voordeel is meteen een hele belangrijke voor de meeste mensen. Omdat je zoveel vetten mag eten heb je bijna geen honger gevoel. 

Daarnaast zorgt een schommeling in de bloedsuikerspiegel vaak voor eetbuien en een hongergevoel, hier heb je bij het keto dieet geen last meer van omdat je vrijwel geen koolhydraten meer eet.

#2: Bijzonder snel afvallen

Een ander groot voordeel van het keto dieet is dat je heel snel kunt afvallen. Suikers zijn de meest voorname reden waarom mensen aankomen en omdat je deze vrijwel niet meer eet zul je snel afvallen. 

Eigenlijk ga je terug naar een eetpatroon zoals die duizenden jaren geleden werden gehanteerd. Vanwege het gebrek aan suikers hadden mensen vrijwel geen overgewicht en waren ze het gewend om vetten als primaire energiebron te gebruiken.

dieet zonder koolhydraten

Het beste keto dieet van dit moment?

Onlangs nam ik de Keto Revolutie van Mitchel van Duuren onder de loep. Mitchel is door de jaren heen een gewaardeerd expert op het gebied van gezond leven. 

Na zijn verschillende boeken over Paleo is Mitchel nu aan de slag gegaan met keto. Mitchel is een ervaringsdeskundige omdat hij alle methodes die hij toejuicht eerst zelf probeert om te kijken of het werkt.

Zoals gezegd schreef ik er onlangs een uitgebreid review over, hier vind je mijn review van de 'Keto Revolutie'

Wil je direct naar de overzichtspagina van de 'Keto Revolutie'? Klik dan op deze link >>>

keto revolutie ervaringen
Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>