Goed betaalde banen zonder vooropleiding? Dit is waar je voor moet gaan!

Goed betaalde banen zonder vooropleiding? Waar vind je ze nog? Tegenwoordig vereist elke noemenswaardige functie een dik diploma. 

Maar wat als je geen diploma op zak hebt? Kun je dan nog wel in aanmerking komen voor een betere functie? Of is je carrière dan gedoemd te mislukken? 

Absoluut niet! In dit artikel ga ik je exact vertellen hoe je een goed betaalde baan kunt vinden zonder vooropleiding of diploma. 

More...

Goed betaalde banen zonder vooropleiding; vroeger en nu

Vroeger gingen maar weinig mensen naar school. De meeste mensen ging al op jonge leeftijd aan het werk en begonnen onder aan de ladder. 

Door goed te functioneren en aan te geven dat je ambitie had kon je hogerop komen. Je hoefde niet jaren te studeren.

Zo op het eerste oog lijkt dit misschien makkelijker dan tegenwoordig, maar is dat wel zo? Wat als je introverter was dan je collega die dezelfde ambitie als jou koesterde? Wat als je ondergesneeuwd werd door een collega die je altijd voor was? Je had niets om op terug te vallen. 

Overschot aan opgeleide mensen

Met een diploma op zak heb je wel een stok achter de deur. Iets om op terug te vallen. Toch zien we tegenwoordig dat iedereen gaat studeren en het maximale uit zijn of haar carrière wil halen. 

Niet heel gek natuurlijk. Toch ontstaat er een overschot aan opgeleide mensen op de markt. Wat is jouw meerwaarde als je gaat solliciteren en samen met nog 100 andere sollicitanten hetzelfde diploma hebt? 

Hoe anders is dat met de mensen die werken met hun handen, daar is absoluut geen sprake van een overschot, sterker nog, er is een tekort aan vakmensen. 

Jobs zonder vooropleiding die goed verdienen

Laten we niet teveel afwijken van het onderwerp; goed betaalde banen zonder vooropleiding. Want wat zijn nou banen waar je goed geld mee kunt verdienen? 

Natuurlijk neig je al snel naar het ondernemen. Je hebt geen diploma of vooropleiding nodig om iets voor jezelf te beginnen.

Maar voor jezelf beginnen brengt de nodige risico's met zich mee en lang niet iedereen kan tegen het soms wat onzekere bestaan als je net voor jezelf bent begonnen. 

Toch wil ik je verderop in dit artikel een aantal manieren laten zien waarmee je vrij risicoloos iets voor jezelf kunt beginnen. 

Laten we eerst eens wat banen op een rij zetten waar je geen specifieke vooropleiding voor nodig bent.

#1: Offshore Booreiland Medewerker

Misschien heb je er al weleens iets over gehoord, het werken op een booreiland kan je een flink salaris opleveren. 

Natuurlijk ben je wel maanden aaneengesloten van huis maar dat legt je geen windeieren. Voor het werken op een booreiland heb je geen specifiek diploma nodig. 

In de functie offshore booreiland medewerker kan je salaris oplopen tot een slordige 72.000 euro per jaar. Een vet salaris dus. 

Of je het ziet zitten om maanden op zee te zijn en dus ver weg van je familie is een tweede vraag. Wel werk je veelal volgens het ritme, 4 weken op, 4 weken af. Je bent dus 4 weken op zee gevolgd door 4 weken thuis bij je familie. 

#2: HR Manager

Je zou zeggen dat je voor de functie van HR manager een diploma nodig bent maar niets is minder waar. 

Hoewel er wel opleidingen bestaan op dit vakgebied is een opleiding niet perse nodig. Toch kun je als HR manager wel bovengemiddeld verdienen. 

Houdt er wel rekening mee dat je niet meteen op een bovengemiddeld salaris zit. Je zult je wel enigszins moeten opwerken maar dit alles is mogelijk zonder diploma. 

#3: Lift reparateur 

Misschien niet het eerste beroep waar je aan denkt als je het hebt over het verdienen van een bovengemiddeld salaris zonder diploma. 

Voor het vak van lift reparateur heb je geen specifiek diploma nodig alhoewel een aanleg voor techniek wel handig is. 

#4: Luchtverkeersleider

Geloof het of niet, voor de functie van luchtverkeersleider heb je geen diploma nodig. Hoewel er wel opleidingen tot luchtverkeersleider bestaan is een diploma niet vereist. 

Wel zijn de verantwoordelijkheden groot en moet je onder druk kunnen presteren. Je salaris kan zo maar eens oplopen tot 75.000 euro per jaar

#5: Belegger

Alhoewel beleggen iets is wat je zelf zou moeten doen en het de nodige risico's met zich mee kan brengen kun je er een goede boterham mee verdienen. 

Tegenwoordig kun je bij verschillende platformen een gratis proefaccount aanmaken en handelen met nep geld. 

Je moet wel over stalen zenuwen beschikken maar als je een goede belegger word kan het je flink veel geld opleveren. 

Harm van Wijk is een professioneel belegger die beginners op weg helpt. Onlangs schreef ik een review over hem en zijn product 'Geld verdienen met opties

Daarnaast heeft RTLZ een beursspel ontwikkelt waarmee je kunt oefenen en staan er op YouTube tal van filmpjes waar je een schat aan informatie uit kunt halen.

#6: Affiliate Marketeer

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf wilde ik je nog wat mogelijkheden laten zien waarbij je zelf als ondernemer aan de slag zou moeten gaan. Bovenstaande is er één van en deze ook. 

Affiliate Marketing is namelijk het promoten van producten of diensten van andere bedrijven in ruil voor commissie. 

Het enige wat je hoeft te doen is mensen doorsturen via jouw unieke link. Dit kun je doen doormiddel van een website, Youtube kanaal of Facebook pagina. 

Jacko Meijaard is één van de meeste gevierde Affiliate Marketeers van Nederland en heeft een cursus ontwikkelt om jou alles van a tot zo te leren. 

Lees hier mijn review van de Affiliate Marketing Revolutie

#7: Commercieel adviseur 

Ben jij commercieel ingesteld? Heb je ervaring met verkopen en heb je het gevoel dat je uit het juiste hout gesneden bent? 

Bedrijven en particulieren zijn altijd op zoek naar goed commercieel advies. Stijg je boven jezelf uit op dit vakgebied? Dan kun je hiermee een heel mooi inkomen verdienen terwijl een diploma niet nodig is.

#8: Fotograaf

Als fotograaf een mooi salaris verdienen is goed mogelijk. Wel zou je dan als freelance fotograaf aan de slag moeten gaan. 

Specialiseer je op een vakgebied zoals bruids- of portret fotografie een zorg je ervoor dat je de beste word in je omgeving.

Er zijn tal van cursussen op het gebied van fotografie. Realiseer je wel dat het tijd gaat kosten om iets op te bouwen. 

#9: Websites ontwikkelen

Ook dit vakgebied zou je zelf moeten ontplooien. Het goede nieuws is dat er steeds meer mensen op zoek zijn naar een professioneel ogende website. 

Met behulp van de WordPress cursus leer je hoe je stap voor stap een professionele website bouwt. Je kunt je op deze manier verhuren of websites bouwen voor klanten. 

Goed betaalde banen zonder diploma; conclusie

Zoals je ziet hoef je niet meteen te denken dat je zonder diploma geen kans maakt op een dik salaris. Er zijn tal van functies waar je in kunt stromen zonder diploma. 

Daarnaast kun je als zelfstandig ondernemer aan de slag, hier heb je uiteraard geen diploma voor nodig. Realiseer je wel dat het opbouwen van een onderneming tijd kost. 

Wil je toch graag iets voor jezelf opbouwen? Dan zou mijn advies zijn om te kijken naar de mogelijkheden die het internet je kan bieden. 

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>