Geld verdienen op reis? 7 manieren om het te doen!

Wil je de wijde wereld in? Vrij zijn en leven waar je wilt? Ben je klaar met dat regenachtige klimaat is ons kikkerlandje en wil je het 'saaie' leven achter je laten?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om Nederland voor een langere periode te verlaten. Toch zijn het vooral jongeren die de wereld willen rondreizen voordat hun 'echte' leven begint. 

Maar om de wereld rond te reizen en jezelf te kunnen onderhouden is natuurlijk geld nodig. Hoe kun je geld verdienen op reis? Wat zijn geschikte baantjes waar je jezelf prima mee kunt onderhouden? Je ontdekt het in dit artikel.

More...

Geld verdienen terwijl je reist? 

Veel mensen dromen ervan om de wereld over te reizen, het liefst stappen ze morgen in het vliegtuig om Nederland te verlaten. 

Jongeren die willen nadenken over wat ze met hun leven willen doen of mensen die al wat ouder zijn en kiezen voor de zogenaamde sabbatical. 

Toch zetten de meeste mensen nooit de stap om een langdurige reis te maken, ze worden tegengehouden door allerlei overtuigingen zoals:

 • Als ik klaar ben met school MOET ik meteen werk zoeken
 • Mijn baan opzeggen voor een reis is een te groot risico
 • Het is te duur om een reis te maken
 • Hoe kom ik aan geld terwijl ik reis? 
 • Ik moet sparen voor de toekomst, een reis maken is veel te duur
 • Waar moeten we heen met onze kinderen?

Oke, ik ben het met je eens.. Als je jonge kinderen hebt is dit misschien niet het geschikte moment om een verre reis te gaan maken. 

Maar als je bijna klaar bent met school? Ga dan gewoon die reis maken. Dit is het ideale moment en later zul je altijd spijt krijgen als je niet gaat. 

En hoe onderhoud je jezelf als je op reis bent? Er moet toch brood op de plank komen denk je bij jezelf. Dat klopt inderdaad, voor niets gaat de zon op. 

Hoe je geld kunt verdienen op reis daar ga ik je alles over vertellen en je verschillende mogelijkheden laten zien om dit te realiseren. Van de meest eenvoudige manieren tot de meer complexe mogelijkheden.

#1: Ga freelancen 

De meeste mensen die ervoor kiezen om Nederland voor langere periode te verlaten worden freelancer. Sommige mensen werkten in Nederland al als freelancer en voor anderen is het compleet nieuw. 

Als freelancer kun je verschillende dingen doen. Denk aan dingen als: 

 • Tekstschrijver 
 • Vertaler
 • Webdesigner
 • Online coaching
 • Coaching en training via Skype
 • Fotograferen
 • Webshop runnen vanuit het buitenland 
 • Reisagent
 • Je eigen reisblog

Als freelancer kun je, je eigen uren indelen en zelf bepalen wanneer je werkt. Let wel op, het klinkt heel mooi maar je zult wel iets moeten opbouwen voordat je hiervan kunt leven. 

Snel veel geld verdienen is in 9 van de 10 gevallen een sprookje. Je zult niet van de één op de andere dag geld verdienen en soms zul je denken dat het allemaal niet lukt. 

We hebben het hier wel over ondernemen en dat is niet voor iedereen geschikt. Zo eerlijk moet ik dan ook weer zijn. 

Wil je toch echt op deze manier geld verdienen? Stel een doel, Ga dan gedisciplineerd aan het werk en geef niet op voordat je doel bereikt is, hoe moeilijk het ook word en wat anderen ook zeggen.

Ga dus voordat je Nederland verlaat al driftig aan de slag met je eigen bedrijfje en zorg voor een leuke inkomstenstroom voordat je weggaat. In sommige landen is het levensonderhoud veel goedkoper dan in Nederland dus het kan sneller gaan dan je denkt.

affiliate marketing

#2: Ga aan de slag in de horeca

Veel jongeren die naar het buitenland vertrekken gaan aan de slag in de horeca, genieten van het bruisende nachtleven en ook nog eens geld verdienen, wat wil je nog meer. 

In populaire vakantiebestemmingen is veel vraag naar horeca personeel. Meestal kost het je niet veel moeite om een baan te vinden. 

Het salaris is niet om over naar huis te schrijven maar je kunt jezelf wel onderhouden. Het is maar net wat je wilt natuurlijk. 

Voor de wat oudere mensen die naar het buitenland vertrekken is dit wellicht een minder interessante optie, geen zorgen, op naar de volgende!

#3: Les geven op een school 

Ook in het buitenland is een tekort aan leraren. Het is misschien een minder voor de hand liggende maar het geven van Engelse les op een school in het buitenland is helemaal zo gek nog niet. 

Natuurlijk is deze manier wel wat specifieker en misschien kun je niet meer dan mensen groeten in je steenkolen Engels maar mensen die de taal goed onder de knie hebben kunnen deze optie overwegen.

#4: Werken op een camping

Vooral in het zomerseizoen kun je hier gemakkelijk werk vinden. Vooral in populaire vakantiebestemmingen als Frankrijk of Spanje kun je op een camping gemakkelijk aan de slag. 

Let er wel op dat je, net zoals bij optie 3, voor langere tijd op dezelfde plaats blijft. Daarnaast zijn de baantjes soms wat eentonig en kan het je al snel vervelen. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

#5: Aan de slag als au-pair 

Ik zou hem bijna vergeten, een super populaire methode onder de vrouwen. Word au-pair in het buitenland en help een gezin met het opvoeden van hun kinderen. 

Als je een land beter wilt leren kennen of de taal onder de knie wilt krijgen is dit een ideale manier om dat voor elkaar te krijgen. 

Via de website van Activity International kun je meteen zien waar je aan de slag kunt als au-pair.

#6: Zoek een lokaal baantje    

Vooral in landen als Australië is het makkelijk om een lokaal baantje te zoeken. Als je een beetje Engels spreekt kun je al gauw aan de slag bij lokale bedrijven. 

Denk hierbij aan baantjes als tuinman, koerier of een baantje in de agrarische sector. Wil je naar Australië voor een langere periode en ook daadwerkelijk arbeid verrichten? Vraag dan een werkvisum aan.

#7: Online geld verdienen  

Deze zevende en laatste manier om geld te verdienen op reis is een manier die ik zelf ook toepas, een lucratieve manier die voor leuke verdienste kan zorgen. 

Ook bij deze manier ben je, net zoals bij #1, eigen baas. Ik heb het hier over online geld verdienen dankzij het verdienmodel Affiliate marketing. 

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissie. Je kunt dit op verschillende manieren doen zoals:

 • Producten aanprijzen doormiddel van YouTube
 • Een blog starten en aanverwanten producten promoten
 • Mensen via Facebook advertenties doorsturen naar de producten die jij promoot

Affiliate marketing is makkelijk om uit te voeren, het enige wat je nodig bent is een platform zoals een website of YouTube kanaal en je kunt geld verdienen. 

Het opzetten van een succesvolle Affiliate business is daarentegen niet altijd even makkelijk. Het kost tijd en je zult veel bezoekers op je platform moeten hebben om geld te verdienen. 

online geld verdienen

Maar als je dat lukt is het een hele mooie manier om geld te verdienen. Het enige wat je nodig bent is een laptop en een werkende internetverbinding. Een ideale manier om geld te verdienen op reis. 

Hoe Affiliate marketing precies werkt? Dat beschrijf ik in mijn uitgebreide review over De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

Jacko van Internetsuccesgids.nl heeft een stap-voor-stap videotraining ontwikkelt waarbij je over zijn schouder meekijkt hoe hij een geld genererende affiliate website opzet. 

De training kost €47,- en heeft een 30 dagen geld terug garantie, het proberen waard dus. 

Deze training is niet geschikt voor mensen die:

 • Geen tijd en geld in hunzelf willen investeren
 • Snel geld willen verdienen
 • Niet om kunnen gaan met tegenslagen
 • Niet gedisciplineerd zijn

Het grote voordeel van deze training:

 • Je kunt locatie onafhankelijk werken
 • Het internet is 24/7 open dus kun je 24/7 geld verdienen
 • Ook als je terug gaat naar Nederland kun je hier mee blijven doorgaan
 • Je bouwt aan iets waar je, je leven lang geld mee kunt verdienen

Check hier mijn uitgebreide review + mijn persoonlijke resultaten dankzij de Affiliate Marketing Revolutie >>>

Geld verdienen op reis: conclusie

Rondreizen en geld verdienen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn, op de meeste locatie zijn baantjes genoeg te vinden. 

Daarnaast kun je ervoor kiezen om voor jezelf te gaan beginnen als blogger, tekstschrijver of online coach. 

Het grote voordeel hiervan is dat je aan iets bouwt waar je, je hele leven gemak van kunt hebben, ook als je terug bent in Nederland. 

Het nadeel is dat het tijd en moeite kost om zoiets op te zetten en het absoluut niet vanaf dag 1 rozengeur en maneschijn is. Waar kies jij voor? Heb je nog vragen, laat een reactie achter! 

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>