Geld verdienen met YouTube!? Dit is hoe je dat kunt realiseren!

geld verdienen met youtubeGeld verdienen met YouTube is voor veel mensen een droom, vooral de jeugd lijkt helemaal onder de indruk van de mogelijkheden die het videokanaal van Google je biedt.

Nou is dat ook niet zo raar als je kijkt naar wat de Nederlandse YouTube sterren opstrijken, de top 10 van de grootste Nederlands YouTube’ers zit er bijzonder warmpjes bij.

Maar dat geld verdienen met YouTube, is dat wel zo makkelijk? Of zitten er addertjes onder het gras en is het voor de gewone burger een haast onmogelijk opgave om hier geld mee te verdienen? In dit artikel vertel ik je precies hoe het zit!

Wat kan YouTube je bieden!?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen beginnen met het opnemen van video’s. Zo kan het zijn dat je ergens heel erg goed in bent en dit graag aan anderen wilt leren, wat ga je dan doen? Juist, dan neem je een video op.

Stel dat je een hele goede klusser bent, dan kun je instructievideo’s opnemen over het maken van verschillende projecten. Je start een YouTube kanaal, upload wekelijks of maandelijks een instructievideo en voor je het weet heb je de eerste abonnees op je kanaal.

Omdat je zo goed uitlegt hoe je bepaalde dingen kunt maken vinden mensen je waardevol en gaan ze je video’s bekijken, langzaam maar zeker groeit je aantal abonnees.

Maar hoe zit dat met de jeugd? De jeugd maakt gretig gebruik van YouTube en we kennen allemaal EnzoKnol, een jonge uit Drenthe die zijn dagelijkse beslommeringen vastlegt met zijn camera.

Elke dag omstreeks 16:00 deelt hij zijn video met zijn grote schare abonnees. Naast EnzoKnol zijn er dan nog de gamers die precies laten zien hoe ze bepaalde games spelen en wat dacht je van de beauty vloggers?

Hoe ze geld verdienen? Dat laat ik je hieronder zien..

YouTube inkomsten genereren

Maar hoe kun je geld verdienen met YouTube? Waar halen deze vloggers hun inkomsten dan vandaan? YouTube kent meerdere verdienmodellen:

Het aantal views

Laten we beginnen bij de meest voor de hand liggende, het aantal views. Als video’s een enorm bereik hebben en door het grote publiek worden bekeken is dat natuurlijk interessant voor bedrijven.

Het is dus geen hogere wiskunde om te stellen dat de advertenties die je voor YouTube video’s ziet zorgen voor inkomsten voor de eigenaar van de desbetreffende YouTube video.

Maar let wel op, het is niet zo dat je er meteen rijk van word. YouTube rekent met 1000 views per keer, in Nederland kun je uitgaan van bedragen tussen de €0,20 en €5,00 per 1000 views, dit is afhankelijk van de branche waar je in actief bent.

Daarnaast kan het soms verschillen per maand hoeveel jij verdient aan je YouTube video, YouTube of beter gezegd Google (Google is eigenaar van YouTube) heeft een geheim algoritme waarmee ze hun prijs per 1000 views berekenen.

Natuurlijk word er volop gespeculeerd over het algoritme, in onderstaande video zie je een uitleg van YouTube ster Kwebbelkop, het lijkt erop dat hij aardig in de buurt zit.

Omdat de bekende YouTuber’s miljoenen abonnees hebben en hun video’s duizenden keren worden bekeken kun je wel nagaan dat ze hier best aardig geld mee verdienen, maar het grote geld? Dat halen ze ergens anders vandaan..

(Het tonen van advertenties tijdens je video’s is trouwens heel simpel in te stellen, het is slechts een kwestie van het vinkje ‘advertenties aan’ aan te zetten in je instellingen.)

Bekijk onderstaande video over geld verdienen met YouTube door middel van het aantal views:

Gesponsorde video’s

Hoe de YouTube sterren hun ‘echte geld’ verdienen? Dat is door middel van gesponsorde video’s. Het is natuurlijk ook niet heel gek om te bedenken dat bedrijven enorm veel baat hebben bij populaire vloggers met miljoenen abonnees.

Daarnaast kijkt de jeugd meer naar Netlfix en YouTube dan normale tv, daarom is het niet meer dan logisch dat bedrijven hier slim op inspelen.

Hoe dat in zijn werk gaat? Bedrijven benaderen grote YouTuber’s en vragen of ze hun producten willen aanprijzen in hun video’s, hier staat natuurlijk een riante vergoeding tegenover.

De hoogte van de vergoeding heeft natuurlijk alles te maken met de populariteit en het aantal abonnees van de YouTuber, daarnaast is het wel handig dat het product aansluit op de doelgroep van de YouTuber.

YouTube sterren als Kwebbelkop en Enzo Knol verdienen enkele tienduizenden euro’s aan een campagne, in sommige gevallen verdienen ze zelfs tienduizenden euro’s per video, geen lullige bedragen dus.

Zo geeft Nederlands grootste YouTuber Kwebbelkop aan dat hij voor een gesponsorde video soms 50.000 euro krijgt!

Kwebbelkop gaat door het leven als Jordi van den Bussche en is 21 jaar, naast miljoenen abonnees in Nederland begint hij ook terrein te winnen in Amerika.

Voordat de dollar tekens je spontaan in de ogen springen, deze YouTubers zijn echt uitzonderingen. Sommige mensen denken dat ze dit ook ‘wel even’ kunnen gaan doen.

Deze YouTubers, of beter gezegd, influencers zijn vaak al jaren bezig en zijn niet van de één op de andere dag aan de top gekomen. Het is keihard werken en je hebt verantwoording af te leggen aan je fans.

Maar dat het een hele mooie baan is, ja dat is een feit.

Merchandising

Als je bekend word betekent het ook dat je fans krijgt en wat willen fans? Juist die willen uitstralen dat ze fan van jou zijn. Ze willen iedereen laten weten hoe geweldig jij bent.

Wat is er dan mooier om bijvoorbeeld je eigen kledinglijn te hebben of stoere caps met jouw naam erop? Wedden dat je fans het gaan kopen!

Bekende Nederlandse YouTubers hebben hier ook weer slim op ingespeeld en bekende namen zoals Enzo Knol hebben verschillende merchandise producten.

Nederlandse YouTuber Dylan Haegens schijnt uit te blinken op het gebied van merchandise en het schijnt zelfs dat 15% van zijn inkomen hieruit voort komt.

Hoeveel verdienen YouTube sterren!?

De grote vraag is natuurlijk, hoe veel verdienen deze YouTube sterren dan eigenlijk? Er gaan van allerlei geruchten in het rond maar ik heb er aardig de vinger achter weten te krijgen.

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de 10 beste betaalde Nederlandse YouTubers, let er wel op dat dit lijstje misschien anders kan zijn op het moment dat je dit artikel leest, het wisselt namelijk nogal.

Best leuke bedragen toch!? Maar de grote vraag blijft natuurlijk, hoe kan ik geld verdienen met YouTube!?

Geld verdienen met YouTube

Maar zijn er dan nog meer manieren om geld te verdienen met YouTube? Ja die zijn er zeker. Neem bijvoorbeeld het verdienmodel Affiliate Marketing.

Omdat we niet allemaal de nieuwe EnzoKnol of Kwebbelkop zullen worden is Affiliate Marketing een prima alternatief om geld mee te verdienen via een YouTube kanaal.

Van de ‘online geld verdienen‘ mogelijkheden is Affiliate Marketing laagdrempelig en je kunt er letterlijk meteen mee aan de slag. Het is in het begin zelfs niet eens verplicht om ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel (bij meer inkomsten natuurlijk wel een vereiste)

YouTube en Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissie, het lijkt een beetje op het verhaal van de gesponsorde video’s.

Affiliate Marketing kent ondergeschikt nog weer verschillende verdienmodellen:

  • PPA (Pay Per Action) Bij deze vorm van Affiliate Marketing krijg je betaald voor een bepaalde actie die een potentiële klant uitvoert. Denk aan het inschrijven op een nieuwsbrief of het kopen van een product of dienst.
  • PPL (Pay Per Lead) Zoals de naam al doet vermoeden krijg je betaald nadat een ‘lead’ zijn contactgegevens heeft achtergelaten bij een bedrijf via jouw link. Deze persoon hoeft nog geen klant te zijn.
  • PPV (Pay Per View) Als Affiliate word je betaald per keer dat jouw advertentie bekeken word, dit is vaak niet meer dan een paar cent.
  • PPS (Pay Per Sale) Je ontvangt commissie op het moment dat iemand via jouw link een product aanschaft.
  • PPC (Pay Per Click) Je word betaalt per keer dat er op het desbetreffende promotiemateriaal word geklikt, denk hierbij aan een banner of een tekstlink.

Hoe werkt het precies?

Zelf ben ik ook actief met Affiliate Marketing en neem regelmatig video’s op waar ik productreviews geef, als mensen in YouTube op zoek gaan naar een review over het product waar ik een video van heb gemaakt is de kans groot dat ze mijn video gaan bekijken.

Onder de video plaats ik dan een link naar het product wat ik als affiliate promoot, klikken mensen op de link en kopen ze het product? Dan verdien ik daar geld mee.

De online training waarmee ik dit allemaal geleerd heb is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard (InternetSuccesGids) onderstaande video is mijn productreview video over de Affiliate Marketing Revolutie.

Zelf werk ik met een website als basis, op deze website plaats ik informatieve artikelen voor mijn doelgroep waarmee ik gevonden word in Google.

Ik ben enorm voorstander van het hebben van een website, het is iets wat echt van jou is. Met YouTube ligt dat net even wat anders. Als YouTube iets verandert in zijn beleid zul je daar in mee moeten gaan.

Een combinatie van een website en YouTube video’s is erg sterk wil je goed gevonden worden in Google. YouTube is immers eigendom van Google.

Geld verdienen met YouTube is dus zeker mogelijk maar op het gebied van Affiliate Marketing raad ik aan om het in combinatie te doen met een website.

Wil je geld verdienen met YouTube op de manier zoals de grote YouTube sterren doen? Heb je het idee dat je het grote publiek kunt bereiken? Ga er dan voor, onderneem keihard actie en geef niet op totdat je, je doel hebt bereikt!

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>