Geld verdienen met Marktplaats? Kinderlijk eenvoudig!

Geld verdienen met marktplaats is iets heel moois. Waar je vroeger ongebruikte spullen weggooide kun je er nu een ander blij mee maken, en je krijgt er nog geld voor ook.

Wat zo gaaf is aan Marktplaats is dat je zo'n beetje heel Nederland kunt bereiken. Je kunt je spullen dus tot in de verste uithoeken van Nederland verkopen. 

In dit artikel laat ik je niet alleen zien hoe je geld kunt verdienen met Marktplaats, ik laat je ook zien hoe je geld kunt verdienen aan de producten van andere mensen. Super interessant dus.

More...

​​​​Geld verdienen met Marktplaats doe je zo

De meeste mensen gebruiken Marktplaats om van hun oude ongebruikte spullen af te komen. Ideaal want zo heb jij een opgeruimde zolder en krijgen je spullen een tweede leven. 

Het doorverkopen van tweedehands spullen is hetgeen wat het meest gebeurt op Marktplaats. Naast tweedehands spullen worden er ook tal van nieuwe spullen aangeboden op Marktplaats. 

Tegenwoordig zijn ook veel bedrijven actief op Marktplaats omdat hun potentiële klant hier regelmatig rondsnuffelt. Een ideaal extra verkoopkanaal dus. 

Oude spullen opknappen en doorverkopen

Maar hoe kun je op regelmatige basis inkomsten uit Marktplaats halen? Juist ja, door het opknappen van oude meubels bijvoorbeeld. 

Je koopt bijvoorbeeld een oude salontafel, schuurt deze op, voorziet hem van een nieuwe laag verf en bied hem vervolgens opnieuw te koop aan tegen een hogere prijs. 

Deze methode van geld verdienen met Marktplaats stelt eigenlijk niet heel veel voor en je zou er meteen mee kunnen beginnen. Je zult niet slapend rijk worden maar deze methode kan erg lucratief zijn.

Wat is goede handel op Marktplaats? 

Op Marktplaats kun je in principe alles aanbieden wat je wilt. Je vind er verschillende rubrieken, van auto's, boten en campers tot aan boeken, meubels en kleding. 

Maar wat is nou goede handel voor Marktplaats? Wat loopt er goed? Eigenlijk is er voor elke rubriek wel een doelgroep te vinden. Het ligt er maar net aan welke rubriek jou aanspreekt. 

Wat we in ieder geval wel weten is dat de rubrieken zoals kleding en meubels altijd druk bezocht zijn en dat daar dus genoeg handel zit. 

Daarnaast kun je flinke marges maken op het opknappen en doorverkopen van oude meubels. Zo vind je er tafels die je voor een tientje op de kop kunt tikken en na een laag verf en wat onderhoud voor €100 kunt doorverkopen, en dat alles vanuit huis.

Wel moet je er rekening mee houden dat het opknappen van meubels behoorlijk arbeidsintensief kan zijn. 

Hoe kom je bovenaan in Marktplaats? 

Oke. Je hebt een rubriek gevonden waar je graag je spullen in wilt verkopen. Je plaatst een advertentie en ziet dat je advertentie helemaal bovenaan staat. Da's mooi. Veel mensen zien je advertentie tenslotte. 

Maar als je de volgende dag weer kijkt zie je dat je advertentie als een baksteen gezakt is. Vervelend want nu zien veel minder mensen je advertentie. 

Wat kun je er aan doen om toch hoog in Marktplaats te blijven staan? Daar zijn enkele methodes voor: 

  • Omhoog bellen. Omhoog bellen kost €1,60 per gesprek en hiermee zorg je ervoor dat jouw advertentie boven de gewone advertenties komt te staan maar onder de dagtoppers. Na verloop van tijd zul je weer dalen omdat andere mensen hun advertentie ook omhoog bellen.
  • Omhoog plaatsen. Ook kun je, je advertentie omhoog laten plaatsen door in je Marktplaats account naar 'Mijn Advertenties' te gaan en naast je advertentie op 'Omhoogplaatsen' te klikken. Na betaling komt je advertentie bovenaan te staan. Let op, ook dit heeft een tijdelijk effect.
  • Dagtopper. Als je kiest om jouw advertentie als dagtopper weg te zetten zakt je advertentie niet naar beneden. Let wel op, je advertentie zakt weer als jouw periode als dagtoppers is afgelopen. Je kunt je advertentie als dagtopper bovenaan hebben staan voor 1,3 of 7 dagen. 

Bekijk hier stap voor stap hoe je ervoor zorgt dat je advertentie bovenaan in Marktplaats komt >>

Marktplaats advertenties 

Naast het verkopen van je oude spullen, nieuwe spullen of het doorverkopen van opgeknapte spullen zijn er meer manieren om via Marktplaats geld te verdienen. 

Heb je de advertenties weleens gezien op Marktplaats? Zie het voorbeeld hieronder: 

Zoals je ziet zie je op de homepagina van Marktplaats als twee grote advertentieblokken staan. Hier verdient Marktplaats zelf heel veel geld mee. 

Als mensen namelijk via Marktplaats doorklikken naar de website van de adverteerder verdient Marktplaats hier geld mee. 

Dit kan op verschillende manieren, zo kan het zijn dat Marktplaats per klik betaald krijgt of wanneer een potentiële klant een offerte heeft aangevraagd of een product heeft gekocht. 

Deze vorm van geld verdienen heet Affiliate Marketing. Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf zou ik je nog een gaaf alternatief laten zien. 

Affiliate Marketing als verdienmodel 

Je kunt natuurlijk druk aan de slag gaan met het opknappen van meubels om ze vervolgens duurder te verkopen maar ik koos enkele jaren geleden voor Affiliate marketing.

Het kiezen voor de wondere wereld van Affiliate Marketing heeft me alles behalve windeieren gelegd. Hoe ik dat aanpakte?

In het kort gezegd volgde ik een cursus (Affiliate Marketing Revolutie) starte ik een website, schreef artikelen voor mijn doelgroep en stuurde ze via een unieke link door naar interessante producten die aansloten op hun behoefte.  

Omdat je bij Affiliate marketing alleen maar mensen doorstuurt via jouw unieke link hoef je verder geen producten, voorraad of klantenservice te hebben. 

Daarnaast kun je met Affiliate marketing beginnen zonder dat je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel. Je kunt dus meteen beginnen. 

Benieuwd naar deze alternatieve manier van online geld verdienen? Ontdek dan via onderstaande link het verhaal van Jacko Meijaard, een jonge Affiliate marketeer die zijn droom werkelijkheid zag worden.

Ontdek Hier Stap Voor Stap Hoe Affiliate Marketing Werkt >>>

Geld verdienen met Marktplaats conclusie

Marktplaats is een erg lucratieve manier om geld te verdienen met je oude spullen, nieuwe spullen of opgeknapte spullen. 

Je vind er veel mensen die er hun werk van hebben gemaakt om oude spullen op te kopen, ze op te knappen en vervolgens met flinke marge te verkopen. 

Met de enorme bezoekersaantallen die Marktplaats dagelijks ontvangt zit er dus veel potentie in dit online kanaal. 

Zelf ben ik helemaal weg van Affiliate marketing. Een online verdienmodel waarbij je geld verdient als je mensen via een unieke link doorstuurt naar de website van de productverkoper en er producten gekocht worden. 

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>