Geld verdienen met bloggen? Dit is hoe je dat effectief doet!

Geld verdienen met bloggen? Dat klinkt interessant. Hoe zorg ik ervoor dat ik geld kan verdienen met bloggen? Is dat wel zo makkelijk als word gezegd? 

Veel mensen hebben online ambities en proberen geld te verdienen met bloggen. Want hoe gaaf zou het zijn als je geld kunt verdienen door te bloggen over je passie? 

Maar hoe zit het precies met dat geld verdienen doormiddel van bloggen? In dit artikel vertel ik je precies hoe het zit met bloggen en geld verdienen.

More...

Online geld verdienen

Online geld verdienen, wie wil het nou niet? Veel mensen dromen weg bij het idee dat ze geld kunnen verdienen dankzij het internet. 

Maar is het wel zo gemakkelijk om online geld te verdienen? Is het allemaal niet te mooi om waar te zijn en is het echt voor iedereen mogelijk? 

Sommige websites die trainingen verkopen over online geld verdienen wekken die indruk in ieder geval wel. 

Toch moet je, je voordat je verder leest realiseren dat geld verdienen dankzij het internet geen kinderspel is. Als je iets wil bereiken zul je serieus aan de bak moeten. 

Slapend rijk worden is alleen mogelijk als proefslaper in een beddenfabriek, en of je daar nou echt rijk mee word. 

Geld verdienen met een eigen blog

Nu je weet dat online geld verdienen niet iets is wat je 'zomaar ff doet' laat ik je zien wat je dan wel moet doen om geld te kunnen verdienen met je eigen blog. 

Natuurlijk zijn er tal van verschillende mogelijkheden om geld te verdienen dankzij het internet maar in dit artikel ga ik inzoomen op het geld verdienen met een eigen blog. 

Geld verdienen met een eigen blog word vaak 'geld verdienen met je passie' genoemd. Want hoe gaaf zou het zijn als jij geld kunt verdienen met hetgeen waar je gepassioneerd over bent.

We kennen allemaal de foodblogs en de gezondheidsblogs, dit soort blogs zijn in de meeste gevallen bijzonder succesvol en weten hun doelgroep perfect te bereiken. 

Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Hieronder ga ik je uitleggen hoe je bijvoorbeeld een succesvolle foodblog opzet.

Geld verdienen met een foodblog

Hoe gaat dat er achter de schermen aan toe, het opstarten van zo'n succesvolle foodblog? Omdat het internet steeds verder uit zijn kinderschoenen opstaat is het belangrijk dat je goed nadenkt over een aantal zaken. 

Waar het tien jaar geleden nog een stuk makkelijker was om geld te verdienen met je blog is het nu iets meer dringen geblazen, maar geloof me, er is nog ruimte zat als je het op de juiste manier aanpakt. 

Hieronder ga ik je in het kort uitleggen wat je moet doen om een succesvol blog op te zetten waar je geld mee kunt verdienen. 

#1: Kies je doelgroep zorgvuldig 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om meteen voor het grote publiek te gaan en over van allerlei onderwerpen uit de 'food' te gaan schrijven. Toch raad ik dat in het begin echt af. 

Kies een zogeheten niche. Een niche is een deelmarkt van een grotere markt. Gezonde voeding is bijvoorbeeld de grote markt en koolhydraatarm eten een niche. 

Richt je in je blog eerst op een kleinere niche zoals bijvoorbeeld koolhydraatarm eten en word een master op dit gebied.

Merk je dat je echt veel bezoekers begint te krijgen op deze artikelen ga dan pas schrijven over het volgende onderwerp bijvoorbeeld 'smoothies' 

Ga dus gestructureerd te werk en schrijf artikelen per sub niche. 

 • Wil je een groter onderwerp op je website? Ga dan gestructureerd te werk en schrijf per niche (wel niches uit dezelfde grotere markt) in plaats van alles door elkaar te behandelen 
 • Kijk goed waar je doelgroep naar op zoek is en geef ze een pasklare oplossing
 • Kijk goed naar de meest succesvolle websites in jouw branche; waarom doen ze het zo goed? 
infographic affiliate marketing revolutie

#2: Creëer magische content

Als je genoeg onderwerpen hebt verzameld om over te gaan schrijven is het tijd om te gaan bloggen. Creëer onweerstaanbare content waar je doelgroep van smult. 

Behandel de problemen waar je doelgroep mee zit of schrijf artikelen waar je, je doelgroep mee vermaakt. Het is de bedoeling dat je doelgroep jou als autoriteit op je vakgebied gaat zien en je graag wil blijven volgen. 

Bekende foodbloggers maken super veel gebruik van Instagram, Facebook en YouTube. Heel slim omdat je door het gebruik van meerdere kanalen meer bereik krijgt. 

Daarnaast is YouTube het broertje van Google en is het goed voor je ranking om ook video's op te nemen.  

Let er wel op dat je niet meteen teveel hooi op je vork neemt. Begin met bloggen, master dit en breid dan uit naar andere kanalen. 

Hoe je magische content kunt creeren? Daar zijn verschillende boeken over, daarnaast is Peter Post een Nederlandse copywriter die veel gratis informatie geeft. Dit zijn mijn eigen bronnen geweest om te leren schrijven:

Het schrijven van content is een vak wat je jezelf aan kunt leren, je moet het gewoon doen en gaandeweg zul je merken dat je er steeds beter in word. 

#3: Voeg regelmatig content toe

Je bezoekers en Google houden ervan als je regelmatig nieuwe content toevoegt. Het laat zien dat je actueel bent en hier houden mensen van. 

Voeg tenminste elke week nieuwe content toe, in het begin raad ik je aan om zelfs 2 of 3 keer per week nieuwe content toe te voegen. 

Je zult zien dat je door het telkens toevoegen van nieuwe artikelen sneller zult stijgen in Google, en dat is nou juist wat je wilt. 

Het mooie van het schrijven van lange waardevolle artikelen is dat je organisch zult groeien in Google. Dat houdt in dat je in de gratis zoekresultaten goed gevonden word en er op dagelijkse basis bezoekers naar je website komen zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. 

Ga je adverteren? Dan zal je bezoekersstroom stoppen op het moment dat je, je advertentie stopzet. In de gratis zoekresultaten daarentegen krijg je 24/7 bezoekers zonder dat je daar een cent voor uitgeeft.

#4: Kies een verdienmodel

Natuurlijk begin je een blog omdat je passie hebt voor een bepaald onderwerp. Maar de schoorsteen moet ook roken dus zoek je een geschikt verdienmodel op je blog. 

Er zijn verschillende verdienmodellen om toe te passen zoals:

 • Promoten van andermans producten in ruil voor commissie (Affiliate Marketing)
 • Advertenties in je blog 
 • Webshop met eigen producten

Natuurlijk moeten de producten en de advertenties wel aansluiten op jouw niche. Ga vooral niet te overdreven met producten lopen slingeren of overmatig advertenties in je blog plakken. Houd het waardevol voor je bezoekers.

Hieronder zie je een digitaal product die je kunt promoten op je blog (mits het bij jouw niche past natuurlijk) Zoals je ziet ontvang je €27 commissie als je dit product promoot.

product paypro

How to: Geld verdienen met bloggen

Nu ik een tipje van de sluier heb opgelicht over het starten van een blog blijft natuurlijk de grote vraag: Hoe doe ik dat in de praktijk? 

Het starten van een blog kent een aantal stappen, hieronder heb ik de stappen voor je op een rijtje gezet: 

 1. Registreer een domeinnaam (bijv. Neostrada.nl)
 2. Schaf een hostingpakket aan ( bijv. Neostrada.nl of Versio.nl)
 3. Start je eigen website
 4. Kies het juiste thema 
 5. Creeër magische content 
 6. Scoor in Google 
 7. Krijg op dagelijkse basis bezoekers naar je website
 8. Promoot of verkoop producten die bij je doelgroep passen

In een notendop is dit wat je moet doen om een succesvolle blog op te starten. Maar je vraagt je natuurlijk af hoe dat dan allemaal werkt, wat is een hostingpakket? Hoe maak ik een website? 

Alle informatie is online te vinden, toch zou dat een enorme speurtocht worden en zou je door schade en schande wijs moeten worden. 

Gelukkig is daar een andere oplossing voor.. Een oplossing die je stap-voor-stap meeneemt door het hele proces en aan de hand van video's precies laat zien hoe je een succesvolle blog opzet. 

De Affiliate Marketing Revolutie leert je alles!

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard is een online videotraining die je stap voor stap uitlegt hoe je een succesvolle website op kunt zetten. 

Zoals de naam al doet vermoeden hanteert deze training het verdienmodel Affiliate Marketing. Affiliate Marketing is dus het promoten van andermans producten in ruil voor commissie. 

affiliate marketing revolutie

Tijdens deze training worden hoofdzakelijk digitale producten van PayPro gebruikt, dit vanwege de hoge commissie en hierdoor kunnen je inkomsten al snel oplopen. 

De commissie voor digitale producten is vaak wel de helft van de verkoopprijs. In sommige gevallen krijg je maar liefst 60-70% van de verkoopprijs als commissie.

Affiliate Marketing is een ideaal verdienmodel om in te zetten op je blog. Dus wil je een blog opzetten en hier geld mee verdienen? Dan is de Affiliate Marketing Revolutie zeker een training om eens nader te bekijken. De training kost €47,- en heeft een 30 dagen geld terug garantie. 

Heb je nog vragen over "Geld verdienen met bloggen?" Laat dan een reactie achter onder dit artikel.


Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>