Droog trainen recepten? Dit is hoe je het jezelf makkelijk maakt!

Op zoek naar recepten die het droog trainen bevorderen? Waarschijnlijk wel anders had je natuurlijk niet op deze pagina terecht gekomen. 

Online is er al enorm veel geschreven over gezonde recepten, je gaat naar Google typt 'gezonde recepten' in en er verschijnen lijsten vol met allerlei suggesties op het gebied van voeding. 

Hoe anders is dat als het gaat om recepten die het droog trainen bevorderen? Daar is nog weinig over geschreven. In dit artikel vertel ik je het geheim achter de gouden recepten als het gaat om droog trainen.

More...

Geheim achter droog trainen

Veel mensen hebben de illusie dat droog trainen alleen bestaat uit uren in de sportschool hangen. 

Veel trainen en je voeding in de gaten houden. Wat mij betreft is je voeding net zo belangrijk als je training als het gaat om droog trainen.

Dat de aandacht voor voeding vaak vergeten word is daarom ook één van de voornaamste redenen dat het mensen niet lukt om hun gewenste resultaten te halen.

Zonder de juiste training zul je niet droog worden maar als je niet de juiste voeding tot je neemt zul je absoluut niet droog worden.

Voeding en droog trainen

Dat voeding net zo belangrijk is als de training zelf is dus geen verassing meer. Maar hoe zit dat dan met die voeding? Wat moet je eten en wat kun je beter laten staan? 

Dat eiwitten enorm belangrijk zijn in het voedingspatroon van een droogtrainer is waarschijnlijk geen verassing, maar hoe zit dat met andere voedingsstoffen? 

Hoe zit dat met: 

 • Koolhydraten
 • Vetten 

Wat moet je links laten liggen en waar moet je juist meer van eten? 

Voedingsstoffen voor droogtrainers

Eiwitten zijn dus erg belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat je spieren sneller herstellen na een training en je geen spiermassa verliest tijdens het afslanken. 

Er word gesteld dat je per kg lichaamsgewicht ongeveer tussen 1,5-2 gram eiwitten per dag moet eten om je spieren voldoende aan te vullen. 

Het voordeel van eiwitten is daarnaast dat het langer voor een verzadigd gevoel zorgt. Je kunt dus langer teren op een eiwitrijke maaltijd.

Koolhydraten vermijden?

Met koolhydraten daarentegen moet je weer meer uitkijken. Vooral snelle enkelvoudige koolhydraten moet je eigenlijk volledig links laten liggen. 

Snelle enkelvoudige koolhydraten zitten veelal in ongezonde producten zoals:

 • Kant en klaar maaltijden
 • Snacks
 • Chips
 • Gebak

Producten waar je als droogtrainer toch niet bij in de buurt komt. 

Langzame en complexe koolhydraten, zoals ze zo mooi worden genoemd, dat zijn koolhydraten waar je wel met mate van kunt en moet eten. 

Deze koolhydraten vind je onder andere in:

 • Groente
 • Fruit
 • Volkoren pasta
 • Zilvervliesrijst
 • Havermout

Deze koolhydraten geven je veel langer een verzadigd gevoel en zorgen er dus voor dat de kachel veel langer blijft branden op dezelfde hoeveelheid brandstof.

Hoe zit dat met vetten? 

Je zou aanvankelijk denken dat je vetten helemaal moet vermijden. Want als je wilt droog trainen wil je toch juist geen vet?

Nou dat ligt een beetje anders.. Vetten hoeven niet altijd opgeslagen te worden als vet en zijn net als eiwitten en complexe koolhydraten een hele goede brandstof. 

Wel moet je dan natuurlijk kiezen voor gezonde vetten die je onder ander vind in:

 • Vis (tonijn, zalm, haring, makreel)
 • Avocado
 • Olijven en olijfolie
 • Noten
 • Pindakaas
 • Groenten
 • Ei

In producten vind je verschillende soorten vetten. Vetten die je moet vermijden zijn:

 • Transvetten 
 • Verzadigd vet

Onverzadigd vet kun je daarentegen wel nuttigen omdat dit de gezonde vetten zijn.

Droog trainen recepten?

Nu je weet welke voedingsstoffen je juist wel en welke voedingsstoffen je juist niet moet eten is het tijd om te gaan kijken naar recepten voor droog trainers. 

Althans, word je niet helemaal gek van al die complexe recepten? Laten we het wat makkelijker maken. 

Vaak zie je namelijk receptenboeken met keurig opgemaakt borden alsof er een vijf sterren maaltijd is gekookt. 

Ziet er stoer uit maar hier heb jij waarschijnlijk helemaal geen tijd voor en al helemaal geen zin in. 

Daarom hierbij mijn gouden tip die voor mij super goed heeft gewerk:

Kook 1 keer per week en maak voor elke dag een portie. Vries je porties in en klaar is kees. Zo doe ik het al jaren en de resultaten zijn verbluffend. 

Ik vind het lekker en blijf in optimale shape. Met de smaakmakers moet je overigens wel variëren, net zoals de kipfilet en biefstuk. Eigenlijk zijn de meeste onbewerkte vleessoorten goed om te gebruiken.

Toch op zoek naar recepten en trainingsschema's? 

Wil je toch graag meer variatie zien en ben je daarnaast ook op zoek naar gedegen trainingsschema's? 

Dan raad ik je de producten de Droog Trainen Academie uit Rotterdam aan. Zij ontwikkelden het:

 1. Droog Trainen Protocol Vrouwen
 2. Droog Trainen Protocol Mannen

Deze beide producten zijn speciaal ontwikkelt voor mensen die dat laatste vet maar niet weg krijgen. Ze bevatten tal van trainingsschema's en voedingsschema's om zo snel mogelijk je doelen te bereiken.

Daarnaast ontwikkelden ze het Fitcooking Fitness Receptenboek. Dit is een receptenboek boordevol gezonde en lekkere recepten voor droog trainers. 

Beide producten keerde ik binnenste buiten dus check zeker even wat mijn persoonlijke bevindingen waren.

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>