Detox kuren in Nederland? Ga voor gemak en detox vanuit huis!

Detox kuren in Nederland? Waar vind je ze eigenlijk? Veel mensen vragen zich af wat de meest eenvoudige en meest laagdrempelige manier is om te gaan detoxen. 

Geen moeilijk gedoe maar gewoon ontgiften. Want het laatste wat je wilt is complexe trainingen volgen of naar locaties reizen waar detox workshops worden gegeven. 

In dit artikel vertel ik je meer over detoxen en hoe je ervoor zorgt dat je, je lichaam optimaal ontgift zonder dat je daarvoor je huis uit hoeft.

More...

Detox kuur; wat houdt het in?

Heel veel mensen denken dat ze er goed aan doen om te gaan ‘’detoxen’’ en dat is ook niet gek. Detoxen is een efficiënte manier om even alles weer op een rijtje te zetten en je lichaam te ontgiften.

Maar weet jij eigenlijk wat het allemaal inhoudt als je gaat detoxen? In dit artikel geef ik je er meer inzicht in, want voordat je ermee begint is het van uiterst belang dat je er in ieder geval iets meer over weet.

Een detox kuur is in de meeste gevallen veel groente, fruit en sapjes. Echt een streng dieet om het zo maar te zeggen dus.

Daarnaast kan je natuurlijk ook gaan spelen met kruiden en verschillende thee-extracten. Dit doen de meeste mensen om zo je lichaam nog meer te reinigen.

smoothie met spinazie

Minder voedsel

Stap 1 van zo’n detox kuur is het minderen van voedselinname. Zo krijgen de darmen namelijk een stuk minder te doen en zal jouw energielevel ook op een laag pitje komen te staan.

Dit komt omdat er in normaal voedsel ook suikers en koolhydraten zitten die je nodig hebt om je energie op peil te houden.

Zo is het tijdens een detox kuur ook heel erg verstandig om even te stoppen met sporten en andere belastende activiteiten.

Omdat je lichaam geen energie heeft kan je hierdoor flauw vallen of iets dergelijks. Dit wil je niet en daarom zet je alles op een laag pitje.

Ook is het belangrijk dat je van de volgende producten het minimale of helemaal niet gebruikt. Te denken aan; dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren of kaas.

Ook suiker is een boosdoener dus vermijd deze zo veel mogelijk. Snelle koolhydraten zoals pasta, brood en aardappelen. Alcohol, tabak en cafeïne wordt ook afgeraden.

Detoxen geeft je een energieboost!

Ben jij iemand die van de onderstaande dingen vaak last hebt? Dan is een detox kuur zeker iets voor jou.

-Snel een opgeblazen gevoel

- Slechte stoelgang

- Slechte weerstand

- Dun en futloos haar

- Darmklachten

- Moe en lusteloosheid

- Slechte nachtrust

Mocht je geen van deze klachten hebben betekend het natuurlijk niet dat je niet aan een detox kuur kan beginnen. Detoxen is meer om je gezondheid een flinke boost te geven.

En het gaat allemaal maar om 1 ding, het ontgiften van je lichaam. Iedereen krijgt dagelijks namelijk zoveel verkeerde stoffen naar binnen. Te denken aan de stoffen in je dagelijkse voeding, uitlaatgassen en andere gifstoffen.

Nu is ons lichaam prima gebouwd op het verwerken van die stoffen maar als je teveel van deze stoffen binnen krijgt kan je lichaam het op gaan slaan in organen en vetweefsel.

hamburgers

Dit willen we natuurlijk allemaal niet. En door het opslaan van die gifstoffen ontstaat dus het slecht verliezen van overgewicht, verminderde weerstand en het sneller ouder worden van het lichaam.

Door middel van een detox kuur kan je lichaam deze stoffen weer verwijderen uit je lichaam.

Er zitten zoveel mooie voordelen aan het nemen van een detox kuur. Ik denk dat niet iedereen in de gaten heeft hoe goed het is. Zo gaat je huid er echt van stralen en je krijgt energie voor 10.

Klachten tijdens je detox?

Maar, let op want van een detox kuur kan je ook klachten krijgen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid. Denk nou niet bij het minste of geringste, ik stop er weer mee want ik heb alleen maar klachten.

Je lichaam zal hier even aan moeten wennen en je gaat weer aan een fase beginnen die het lichaam niet gewend is. Hierdoor gaat het een andere houding aannemen.

Dit is helemaal niet erg maar soms wel wat vervelend voor de persoon die daadwerkelijk die klachten krijgt.

Wist je trouwens dat wanneer je een stressperiode hebt, je lichaam ook ongewenst gifstoffen op kan slaan?

diepe slaap

Doe daarom ontspanningsoefeningen en vermijd cafeïne. Slaap ook minimaal 7 a 8 uur per dag. Want dit kan ook een enorme boosdoener zijn op jouw futloze leven.

Wat denk je van al die tips die meestal worden gegeven als je iemand vraagt hoe jij je leven zou moeten verbeteren?

Smoothies als optimale brandstof

Zorg dat je tijdens je detox kuur voldoende drinkt. En nee, dan heb ik het niet over bijvoorbeeld koolzuurhoudende dranken. Nee, dit gaat gewoon om puur water.

Als je het eenmaal gewend bent om water te drinken wil je niets anders.

Begin de dag met een lekkere groene smoothie. Deze smoothies heb ik eerder al uitgebreid uitgelegd inclusief recepten, bekijk ze hier>>

Daarnaast is het van uiterst belang dat je, zoals ik al eerder zei, suikers vermijden. Dit zit in zo ongelooflijk veel producten. Kijk dus uit wat je koopt en kook vaker vers in plaats van kant en klaar uit een pakje.

Het is ook erg belangrijk dat je niet te vaak vlees eet. Vlees is een voedingsmiddel die van alles het moeilijkste te verteren is door je lichaam. Daarom duurt het ook het langst voordat dit uit je systeem is.

Dit komt onder andere ook doordat vlees tegenwoorden met allerlei zoethoudertjes lekkerder wordt gemaakt. Je hebt geen idee wat er allemaal mee gebeurt voordat het in de pakjes in de supermarkt komt te liggen.

Kies daarom wat vaker voor vegetarische gerechten en iets minder voor vlees. Ik zeg natuurlijk niet dat je helemaal geen vlees meer mag eten maar gebruik het met mate.

Onze huid speelt ook een belangrijke rol. Om de ontgifting te ondersteunen kan je, je huid gaan borstelen. Dit omdat je huid best uitdroogt bij een detox kuur.

Houdt je huid gezond!

Mensen keuren de auto elk jaar maar vergeten het lichaam. De auto wordt vaak wekelijks gepoetst. Maar doe jij dit ook met je huid? Om hem lekker soepel te houden is het daarom ook fijn om hem wekelijks in te smeren met een lotion.

In combinatie met het borstelen van de huid de lotion gebruiken. Je zal na een tijdje merken dat je lekkerder in je vel komt te zitten.

En zweet jij wel regelmatig? Om er onder andere voor te zorgen dat jouw detox kuur gaat slagen kan je eens in de week kiezen om naar de sauna te gaan.

Hierdoor zweet je ook alle gifstoffen naar buiten. Dit hoeft niet alleen in een sauna te gebeuren. Je kan er ook voor kiezen om te gaan joggen, wandelen of andere activiteiten.

Maar zoals hierboven vermeld, beweeg niet teveel omdat je weinig energie hebt tijdens een kuur. Wanneer je kuur helemaal klaar is zal je merken dat je meer energie hebt gekregen.

Detoxen kan je bij allerlei verschillende winkels en webshops krijgen tegenwoordig. Kies degene uit waar jij je het meest prettig bij voelt en ga hier mee verder.

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf te gaan detoxen. Ze zoeken allerlei informatie online en knutselen iets in elkaar, dat is niet aan te raden.

Doe niets tegen je zin in want dit is ten nadele van de kuur, het gaat tenslotte over jouw lichaam. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste detox kuren? Ik heb enkele kuren onder de loep gehad, hieronder meer!

Detox kuren in Nederland?

De grote vraag blijft natuurlijk; Wat is de beste detox kuur? Op die vraag zal ik je mijn persoonlijke mening geven. 

Zelf heb ik 2 digitale detox kuren uitgebreid onderzocht en gekeken of de kuren wel daadwerkelijk hun werk doen. 

Ik vind een detox kuur die je vanuit je huis kunt volgen toch echt de meest laagdrempelige manier om te gaan detoxen. Iets wat menigeen met mij eens zal zijn en niet zozeer de behoefte voelt om naar detox bijeenkomsten af te reizen.

clean start 21 dagen detox

Ik schreef over twee detox cursussen een uitgebreid review. Het gaat hier om de detox cursus van Jesse van der Velde en de detox cursus van Eva van Zeeland. Beide gerenommeerd in de gezondheidsbranche.

Hun digitale detox cursussen zijn:

Als je op de linkjes klikt vind je uitgebreide informatie over deze beide cursussen. Zo lees je er wat de ervaringen zijn van andere mensen, wat je precies kunt verwachten en wat je moet doen om je lichaam optimaal te ontgiften.

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>