Voorbeelden van Affiliate marketing? Hieronder deel ik ze

Een affiliate marketing voorbeeld kan jou helpen om ook van start te gaan met deze vorm van internetmarketing. Echter zijn er zoveel verschillende soorten programma’s, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Je weet immers niet precies hoe je eraan moet beginnen en in hoeverre je deze in kunt zetten om een extra zakcentje te verdienen.

 Je zult daarom eerst veel onderzoek moeten doen voordat je ermee aan de slag kunt gaan. Onderstaande voorbeelden geven jou daarom meer inzicht in de verschillende varianten en de mogelijkheden die deze te bieden hebben.

More...

Ieder affiliate marketing voorbeeld brengt jou verder 

Ieder affiliate marketing voorbeeld heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier kun je pas achterkomen wanneer je weet wat de verschillende mogelijkheden zijn. Een van de mogelijkheden is een Cashback Affiliate.

Cashback affiliates zijn in feite partijen die een deel van de commissie teruggeven aan leden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Scoupy. Veel mensen melden zich aan bij deze app, om vervolgens een deel van de boodschappen terug te kunnen verdienen.

Scoupy zelf verdient een bepaalde commissie wanneer men de producten in de winkels aanschaft. Het bedrag dat jij terug op jouw bankrekening ziet verschijnen is dus een deel van deze commissie.

Jij draagt immers ook bij aan het verdienmodel van de app doordat je bent overgehaald om jouw aankopen op basis van deze aantrekkelijke aanbiedingen te doen.

Tip: Bekijk de pagina 'Affiliate Marketing Revolutie' voor voorbeelden en behaalde resultaten.

Dagaanbiedingen zijn voor iedere partij aantrekkelijk 

Een ander affiliate marketing voorbeeld is een affiliate met dagaanbiedingen. Dit zijn vaak websites waar tijdelijke acties van webshops op staan weergegeven.

Iedere dag worden deze websites aangevuld met nieuwe acties, wat kan variëren van bepaalde kortingen tot volledige cashbacks wanneer je producten aanschaft.

Deze websites staan vol met merken, waarop jij kunt klikken om gebruik te maken van de actie. Bij deze websites word je vaak nog extra onder druk gezet omdat er een bepaalde timer op de website verwerkt is die aangeeft hoeveel tijd er nog over is om te kunnen profiteren van een bepaalde korting.

Deze websites worden betaald voor het aantal kliks en de acties die vanuit deze website gegenereerd worden. Als bezoeker van zo’n website draag jij dus bij aan de verdiensten.

Hoe kun je het beste met Affiliate marketing beginnen?

De welbekende kortingscode genereert ook geld 

Je kent dit affiliate marketing voorbeeld waarschijnlijk ook wel: de kortingscode. Kortingscode affiliates laten een overzichtelijke lijst van alle kortingscodes zien die bij bepaalde webshops besteed kunnen worden.

Adverteerders, dus de merken op de website, proberen met deze codes om een potentiële klant te overtuigen tot een aankoop.

Doordat er vaak erg aantrekkelijke codes te vinden zijn, wordt een bestelling een minder grote stap. Vrijwel iedereen is continu op zoek naar een goede kortingscode voordat er iets via het internet besteld wordt.

Het is daarom geen gek idee om, wanneer je zelf aan affiliate marketing wilt gaan doen, een website te beginnen waar deze kortingscodes op vermeld staan.

Je verdient aan de hand van het aantal kliks of het aantal aankopen dat gedaan is via de website van het merk dankzij de code die jij hebt vrijgegeven.

Gratis producten kunnen jou zelfs geld opleveren 

Ook van het volgende affiliate marketing voorbeeld heb je waarschijnlijk al eens gebruik gemaakt. De websites waar gratis producten op worden getoond vallen namelijk ook onder deze manier van marketing.

Zo zijn er verschillende websites te vinden die doorverwijzen naar een webshop of de website van een bedrijf als er een product gratis weggegeven wordt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gratis puppyboxen. Veel dierenwinkels hebben een gratis puppybox, waar jij alleen achter kunt komen als je via een andere website de deal tegenkomt.

Je denkt immers niet aan alle merken, waardoor je veel gratis boxen mis kunt lopen. Ook voor aanstaande moeders zijn vaak veel gratis producten te vinden die het kind een goede start kunnen bieden.

De websites zorgen ervoor dat je deze deals niet over het hoofd ziet, maar geven hiermee de adverteerder ook een goedkope promotie van de producten.

Beoordeel producten en verdien een bedrag 

Een affiliate marketing voorbeeld waar weinig tijd voor nodig is, is het beoordelen van producten. Vaak worden er programma’s opgesteld waar jij producten gratis kunt krijgen, een bepaalde periode uit kunt proberen en daarna een beoordeling moet schrijven.

Voor de adverteerder is dit een goede manier om erachter te komen waar de tekortkomingen van het product ligt, terwijl het voor de klant een leuke manier is om aan gratis of goedkope spullen te komen.

Echter zit er ook nog een partij tussen de klant en de adverteerder: de affiliate. Deze zorgt ervoor dat deze actie onder de aandacht wordt gebracht en verzamelt de verschillende recensies over de producten en diensten.

De affiliate verdient er dan weer aan door het aantal kliks die gegenereerd worden of als er producten worden verkocht naar aanleiding van de promotie.

zwart geld verdienen

De lastigste manier om geld te verdienen 

Vergelijkingswebsites kunnen ook gezien worden als affiliate marketing voorbeeld. Deze websites tonen immers alle deals die bepaalde aanbieders hebben.

Denk hierbij aan de verschillende energieleveranciers, het vergelijken van producten of het vergelijken van diensten die bedrijven aanbieden. Hoewel deze niet direct als affiliate gezien worden, verdienen deze websites wel degelijk aan de promotie die zij leveren.

Deze affiliates halen de feeds op van de adverteerders, om deze daarna met elkaar te kunnen vergelijken. Dit is echter wel een van de lastigste manieren om met affiliate marketing te beginnen. Er zit veel technische kennis achter, waardoor het niet voor iedereen weggelegd is.

Begin eenvoudig door middel van een blog of sociale media 

Als je op een eenvoudige manier met affiliate marketing wilt beginnen dan is het laatste affiliate marketing voorbeeld de geschikte variant om uit te proberen of het wat voor jou is.

Het beginnen van een blog of sociale media-account is namelijk ook een goede vorm van deze vorm van internetmarketing. Als je genoeg volgers kunt creëren op jouw kanalen, dan val je goed op en kun je beginnen met het binden van bepaalde merken.

Deze merken kunnen jou bijvoorbeeld een product gratis of voor een klein bedrag aanbieden, waarna jij jouw mening hierover geeft en mensen aanspoort om naar de website van de aanbieder te gaan.

In dit geval kun je aan de hand van verschillende verdienmodellen uitbetaald worden, terwijl de adverteerder een goedkope manier van promoten heeft. Een win-win situatie voor beide partijen dus.

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>