Affiliate marketing via Bol.com? Lucratief!

Affiliate marketing via Bol.com? Is dat tegenwoordig nog wel mogelijk? Is de markt niet al flink verzadigd? Veel mensen vragen zich dit af. 

Niet geheel onverwacht natuurlijk want het lijkt wel alsof iedereen zijn graantje probeert mee te pikken. 

Toch zijn er nog steeds zogenaamde 'blind spots' waarmee je geld kunt verdienen. Niches waar nog weinig concurrentie is en waar dus nog mogelijkheden zijn.

Bol.com; Een gigantische speler

Bol.com is op het moment van schrijven de grootste webshop van Nederland en Belgie. Met miljoenen bezoekers per maand en een miljardenomzet is Bol dus een enorme speler. 

Veel mensen denken dat de producten die op Bol.com staan allemaal verkocht worden door Bol zelf. Dat is niet waar. 

Bol.com stelde haar platform jaren geleden open voor externe verkopers. Dit betekent dat iedereen met een KvK nummer en de juiste handel op Bol.com kan verkopen. 

Het grote voordeel van het verkopen via Bol.com is dat je meteen meeprofiteert van topposities in Google en natuurlijk de immense naamsbekendheid en het vertrouwen wat mensen in Bol.com hebben. 

Gebruik Bol.com als springplank

Het is tegenwoordig niet meer zo makkelijk om met een webshop boven in Google te ranken als je net begint. 

In de meeste gevallen is het een duur en tijdrovend proces. Daarom kiezen veel startende internetondernemers voor het platform van Bol.com

Lees hier mijn Bol Masterclass review waarin ik de methode van Jia Ruan met je bespreek. Deze ondernemer maakte een complete training op het gebied van verkopen via Bol.com

Op deze manier kun je vrij snel omzet en winst maken. Deze winst kun je weer investeren in het verder ontwikkelen van je eigen platform zoals je webshop.

Maar hoe zit dat dan met affiliates? Hoe kun je als affiliate geld verdienen met Bol.com? 

Hoe werkt Affiliate marketing?

Affiliate marketing is niets anders dan andermans producten promoten in ruil voor commissie. Denk aan de traditionele verkopers die op provisie basis producten van bedrijven aan de man brengen. Eigenlijk is dit de traditionele vorm van Affiliate marketing. 

Affiliate marketing is in de basis niet heel moeilijk maar het is wel handig als je weet wat je doet. Het is zonde om in onnodige valkuilen te stappen. Daarom is het aan te raden om hier het één en ander over te lezen of een cursus te volgen. 

De beste cursus die er op dit moment in omloop is, is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Deze cursus legt alles stap voor stap uit aan de hand van video's. Daarnaast is deze cursus niet duur en voor €47,- aan te schaffen

affiliate website

Affiliate Marketing via Bol.com

En andere manier om geld te verdienen is om zogenaamde affiliate te worden, of zoals Bol het zelf noemt: Partner. 

Je kunt je op Bol.com aanmelden voor het partnerprogramma. Dankzij het partnerprogramma van Bol.com kun je geld verdienen met andermans producten. 

Eigenlijk werkt het vrij simpel..

Hoe werkt Affiliate marketing via Bol?

Om als affiliate aan de slag te kunnen heb je natuurlijk wel een medium nodig waarop jij jouw link gaat plakken. In veel gevallen is dat een website daarom ga ik er in dit artikel vanuit dat jij een website hebt. 

Je meld je aan bij het partnerprogramma van Bol. Je kijkt wel producten je wilt promoten je plakt de URL van het product dat je wilt promoten in het daarvoor bestemde vak in je dashboard. 

Daarna genereer je je persoonlijke affiliate link en plakt deze op jouw website. Als mensen nu via jouw link het product aanschaffen ontvang jij commissie. Het mooie van Bol is dat je niet alleen van dit product commissie pakt maar van de hele winkelwagen. 

Deze bedragen kunnen, vooral tijdens de feestdagen, bijzonder hard oplopen. 

Eens per maand uitbetaald

Het geld wat je verdient word eens per maand uitbetaald op je rekening, je kunt er dus snel over beschikken. 

In je persoonlijke dashboard kun je alle gegevens en statistieken bijhouden. Denk aan het aantal kliks en succesvolle conversies. 

Affiliate marketing via Bol.com is een lucratieve manier om een extra inkomstenstroom op te bouwen. Veel succes gewenst! 

Meer weten over Affiliate marketing via Bol.com?More...

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>