Hoe kun je met Affiliate marketing beginnen? Hapklaar uitgelegd!

Met affiliate marketing beginnen is niet eenvoudig. Je moet namelijk precies weten wat het inhoudt om het op de juiste manier in te kunnen zetten. 

Als dit het geval is, dan zul je jezelf eerst in moeten lezen voordat je ervoor gaat zorgen dat het een goedlopend programma is. Daarbij komt ook dat je genoeg geld moet verdienen voor de tijd die je erin gaat steken.

De juiste bedrijven zoeken is een ding, maar daadwerkelijk een salaris aan jouw werkzaamheden overhouden is een tweede. In onderstaande informatie word je meegenomen in de wereld van affiliate marketing en hoe je dit tot een succes kunt maken.

More...

Met affiliate marketing beginnen dankzij een stappenplan 

Voordat je met affiliate marketing beginnen kunt, moet je weten wat de betekenis ervan is. In het kort is het niets meer dan een vorm van internetmarketing waar adverteerders samenwerken met partners (ook wel affiliates genoemd) om het merk onder de aandacht te brengen.

Het wordt vaak een pay-per-sale model genoemd, doordat de affiliate alleen uitbetaald wordt bij resultaat. Je krijgt een bepaalde commissie voor iedere click, lead of verkoop die je gerealiseerd hebt op basis van de content die je hierover hebt geschreven.

De adverteerder heeft zo een goedkope manier om de producten en diensten onder de aandacht te brengen bij een groter product, terwijl jij er een extra zakcentje aan overhoudt.

Tip: De Affiliate Marketing Revolutie is een stap voor stap training die je helpt je eerste geld te verdienen met Affiliate marketing.

Verschillende partijen betrokken bij de marketing 

Als je met affiliate marketing beginnen gaat, zul je merken dat je met verschillende partijen te maken krijgt. Als eerste is er de adverteerder.

Deze adverteerder is in feite jouw opdrachtgever, welke vaak een webshop heeft of diensten verkoopt. Deze wil extra verkopen genereren, waarvoor promotiemateriaal beschikbaar is.

Dit promotiemateriaal ontvang jij als affiliate, waarna jij er je eigen content van maakt op bijvoorbeeld jouw blog of sociale media.

Jij stuurt hierdoor potentiƫle klanten richting het bedrijf, waarna er een actie ontstaat waarvoor je uitbetaald wordt. Hierbij wordt iedere click, iedere lead en iedere verkoop nauwlettend in de gaten gehouden.

Als deze verkopen en acties via jou zijn ontstaan, dan ontvang je een vergoeding voor jouw inzet.

Affiliate marketing met verschillende partijen

Begin met het bedenken van een onderwerp 

Om met affiliate marketing te beginnen heb je een kanaal nodig waarop je de producten en diensten gaat verkopen. Je kunt hierbij kiezen voor een blog. Je zult daarom een website aan moeten maken, waarop je de content gaat plaatsen.

Bedenk jezelf hierbij goed welke niche je aanhoudt. Een blog moet immers een bepaald onderwerp hebben, waarbij je jouw persoonlijkheid goed tot uiting kunt laten komen.

Hierdoor wordt de content uniek. Hiervoor is weinig kennis voor nodig. Met behulp van WordPress kun je namelijk al een heel eind komen zonder dat hier veel technische kennis voor nodig is.

Kies bij voorkeur ook een domeinnaam die past bij de doelgroep die je wilt bereiken, waardoor de kans groter is dat jouw content ook echt bekeken wordt.

Maak jouw website klaar voor de start 

Als jouw website gemaakt is, dan kun je beginnen met het thema van de website, waardoor je het helemaal af kunt maken en kunt laten aansluiten bij zowel jouw doelgroep als het onderwerp waarover geschreven gaat worden.

Met affiliate marketing beginnen houdt ook in dat je verschillende plugins op jouw website moet hebben.

Zonder deze plugins kun je eventuele banners en tekstlinks niet eenvoudig in de content plaatsen, waardoor je wel naar de technische aspecten moet gaan kijken en het waarschijnlijk meer tijd gaat kosten dan nodig. Met de nodige plugins die WordPress biedt, kun je al een heel eind komen.

Doorzettingsvermogen is een vereiste 

Met affiliate marketing beginnen hoeft jou eigenlijk niets te kosten aan geld, maar er gaat wel veel tijd in zitten. Deze tijd wordt niet direct uitbetaald.

Je zult daarom moeten beschikken over een goede dosis doorzettingsvermogen. Het kan immers demotiverend zijn als je de bedragen niet uitbetaald krijgt, doordat er simpelweg niemand op jouw content klikt of niet aangespoord wordt om tot actie over te gaan bij een bepaald merk. Als dit eenmaal lukt, dan kan het een interessant verdienmodel worden.

Houd daarom ook altijd bij waar het goed en fout gaat, zodat je van jouw fouten kan leren. Alle feedback kan er immers toe leiden dat je succesvol wordt in deze vorm van marketing en dat jouw banksaldo omhoog zal gaan.

droog trainen wat is dat

Zoveel mogelijk content en controle 

Ga daarom ook een aantal weken aan het werk om zoveel mogelijk content te genereren voordat je aan affiliate marketing beginnen gaat.

Deze content zorgt er namelijk voor dat het eerste verkeer naar jouw website geleid wordt, waardoor de lezers weten dat je bestaat en je ook terugkerende lezers kunt gaan krijgen.

Pas daarna kun je gaan kijken in hoeverre jouw website in staat is om ook voor affiliate marketing ingezet te worden. Dit kun je doen aan de hand van Google Analytics, wat jou een goed beeld geeft van de werking van jouw website en content en om te zien hoe lang mensen op jouw website blijven hangen.

 Ook aan de hand van deze informatie kun je jouw strategie weer aanpassen.

Begin met het genereren van geldbedragen 

Als alles naar behoren werkt en je er zeker van bent dat jouw website gevonden wordt, kun je met affiliate marketing beginnen.

Bekijk bij merken die bij jouw onderwerp aansluiten of deze een affiliate programma aanbieden of schrijf eventueel bedrijven aan om te vragen of ze hieraan doen. Als een bedrijf jou geaccepteerd heeft, dan kan het verdienmodel beginnen.

Dit kan zowel per klik op het promotiemateriaal, per lead (zoals het aanmelden op de nieuwsbrief of een lidmaatschap) of per verkocht product.

Bespreek dit goed met de adverteerder, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staat. Uiteindelijk ga je merken dat de bedragen langzaam binnenkomen en je profijt gaat hebben van de tijd die jij erin hebt gestoken om alles in werking te kunnen zetten.

Martijn
 

Hoi ik ben Martijn en samen met Mieke stellen wij producten op de proef. We keren alles binnenstebuiten en onderzoeken of de verschillende producten jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Zijn we positief over een product? Dan laten we dat enthousiast merken. Voldoet een product niet aan de eisen? Dan zijn we kritisch en proberen we je te beschermen.

>